Waarom moedigt u ons aan om tijdens Shivaratri de mantra Om Namah Shivaya te reciteren?

De belangrijkste manier om de vele levensproblemen en – moeilijkheden te boven te komen is door de genade van God. De beste manier om obstakels op het spirituele pad te overwinnen is ook goddelijk genade. Je kan de genade niet zien, het is geen materie, het is spiritueel. Je kan het echter in jezelf ervaren.

We kunnen deze genade ontvangen en behouden door de naam van God niet te vergeten en ons eraan over te geven. Grote religies, in de traditie van Sanatana Dharma, focussen sterk op de naam van God. Goddelijke woorden en namen, zoals gereciteerd in mantra’s of gezongen in devotionele liederen, kunnen onze ziektes genezen, onze twijfel weg nemen en onze moeilijkheden weg vegen. Ze kunnen je problemen oplossen, vooral die gerelateerd zijn aan je spirituele oefeningen. Ze hebben de kracht om je een reusachtige energieboost te geven en je te helpen om een stevige basis te leggen voor je oefeningen. Twijfel niet aan mijn woorden, dit is mijn ervaring alsook van velen die hoge spirituele verworvenheden bereikt hebben. Dat is een reden waarom ik je aanmoedig om abishekams uit te voeren en bij te wonen, omdat je daar de namen van het Goddelijke reciteert met bewustzijn en gevoel. Wanneer je de mantra’s reciteert roep je de hoogste krachten van Goddelijkheid om bij je te zijn en je te verlichten.

De mantra Om Namah Shivaya is een van de krachtigste mantra’s die bestaan. Wanneer je deze mantra chant word je overspoeld door de genade van Shiva. Door het tijdens de Shivaratri-nacht te reciteren kun je overweldigende genade opnemen, genade die je een voorwaartse boost geeft op het spirituele pad. Daarom moedig ik iedereen aan om Mahashivaratri op de traditionele manier te vieren. Al de oude heiligen en wijzen kenden de waarde van Mahashivaratri en de kracht van de Shiva-energie. Ik zet deze traditie voort.

Omdat onze geest altijd afgeleid wordt van het spirituele pad door onze gehechtheid in de wereld, wordt ons hart vervuild. We vinden het moeilijk om in het dagelijkse leven geregeld spirituele oefeningen uit te voeren. Daarom zien we geen grote vooruitgang. Indien we de Shivaratri maximaal benutten laadt het onze batterijen op. Ik zeg graag dat deze tijden als injecties van spirituele vitaminen zijn voor aspiranten. Heb geduld en ik verzeker je succes wanneer je je oefeningen met regelmaat doet, nadat je de genade van Shiva op deze grote nacht hebt ontvangen. Het is niet enkel belangrijk om je oefeningen regelmatig vol te houden, maar ook om je dagelijkse oefening met liefde en eerbied te doen. Sta niet toe dat je gebed of meditatie of poeja mechanisch wordt, maar laat het uit de diepte van je hart vloeien. Begrijp wat je gedachten verstoort en verwart waardoor je hart met onzuiverheden wordt gevuld. Wanneer je zorgvuldig kijkt zul je zien dat de oorzaken woede, haat, jaloezie, hebzucht en gehechtheid zijn.

Gehechtheid betekent hebberig zijn, verlangend en willen bezitten en beheersen of dat nu om een relatie gaat of om materiële zaken van welke soort ook. Een persoon gevuld met deze vervuiling is als een mooie tempel vol met afval. Jullie hart is als een goddelijke tempel, dus waarom veranderen jullie deze dagelijks in een vuilnisbak? Jullie vergeten dat je hart een tempel is. Nodig de genade en je spirituele leraar in je hart uit, vraag hen beleefd om in je hart te wonen. Begraaf hen niet onder jouw mentaal afval. Maak het schoon en steek het vuur van liefde en wijsheid aan. Nadien zullen alle onzuiverheden in dat grote licht wegbranden.

Vergeet niet dat Shiva het licht van bewustzijn is.

Shiva is de toestand van Zelfrealisatie.

Om Namah Shivaya

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved