Wat is een Chandi homam?

In de Ashram wordt van twee tot vier maart de Chandi homam gehouden. Een Chandi homam is een heilig vuurritueel voor de godin Chandi.

Het wordt beschouwd als de grootste homam voor Devi, de universele goddelijke Moeder. Deze Chandi homam zal speciaal ten gunste van Moeder Aarde uitgevoerd worden.
Swami zei dat Moeder Aarde nu erg uit balans is, dit is te wijten aan het egoïsme van de mens, deze heeft de bronnen van de Aarde voor eigen persoonlijk gewin uitgeput. Door deze yagam uit te voeren hopen we om onze innerlijke wijsheid, liefde, compassie en moed de nodige kracht bij te zetten en om voor onze kostbare en heilige planeet te zorgen en haar te helpen om de balans en harmonie te herstellen.

Chandi

Chandi is representatief voor de vormen van Lakshmi, Saraswati en Durga samen en is als zodanig krachtig en heftig. De priesters zullen de Devi Mahatmyam reciteren om de Godin Chandi aan te roepen. Met zevenhonderd verzen vertellen zij hoe de godin Chandi in het leven werd geroepen en hoe zij vecht tegen negatieve invloeden, angsten, verlangens en krachten en ze vernietigt. Zij bezingen ook de lofspraak van de godin en zeggen wat haar attributen zijn.

Swami vertelde dat de sadhana van deze vuurrituelen erg oud zijn. Door eraan deel te nemen offeren we alles aan het vuur. We kunnen spiritueel ontwikkelen om onze goddelijke kwaliteiten, inherent in ons allen, zoals liefde, empathie en mededogen te versterken. Het kan ongunstige planetaire invloeden verwijderen die onze spirituele ontwikkeling alsook het wereldlijk leven treffen.

Indien je een eenvoudige Poeja voor de godin Chandi thuis wil doen, vooral wanneer je wenst om mentaal en fysiek deel te nemen aan deze Chandi homam, volgt hier een eenvoudige werkwijze die je kunt volgen:

– Plaats een beeltenis van de godin Chandi op je altaar en steek voor haar een kaars of olielamp aan.
– Zit op een makkelijke manier en denk aan Swami of het Goddelijke.
– Denk aan je spiritueel besluit. Dit kan iets zijn wat je wilt veranderen of in jezelf wilt ontwikkelen of iets wat je voor Moeder Aarde zou willen laten gebeuren.
– Reciteer dan de mantra “Om Aim Hrim Klim Chamundaye Viche” hardop of in stilte (Je kan de gereciteerde mantra beluisteren.) Je kunt drie keer, negen keer, of als je wilt eenentwintig of honderd en acht keer reciteren. Dat is aan jou, maar het is het meest voordelig wanneer dit je dagelijks doet op dezelfde manier.
– Eindig met driemaal Om.

De betekenis van de mantra Om Aim Hrim Klim Chamundaye Viche is: “O opperste Geest Maha-Saraswati, O pure en genadige Maha-Laksmi, O belichaming van vreugde Maha-Kali, ik mediteer voortdurend op u om de hoogste staan van weten te bereiken. O godin Chandika, welke alle drie belichaamt, hulde aan U. Verbreek alstublieft de strakke knoop van onwetendheid en bevrijd mij.”

Jai Prema Shanti!

Om Aim Hrim Klim Chamundaye Viche

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved