Vieringen van Mahashivaratri 2021 in het Sri Premananda-Centrum van Dordogne, Frankrijk

Omdat niemand dit jaar naar India kon reizen, besloten we – voor het eerst in ons Centrum – om de hele nacht een Mahashivaratri-feest te organiseren.

De hele nacht was doordrongen van zo’n grote en sterke energie dat, afgezien van één persoon die al moe was aangekomen door specifieke omstandigheden, niemand er zelfs maar aan dacht om een ​​dutje te doen of een tijdje uit te rusten in een van de twee kamers die we hadden voorbereid voor dergelijke ‘noodsituaties’.

Ons programma omvatte twee abishekams voor onze lingams, met lingam-zegeningen, en een vroege ochtend yagam voor Swamiji in zijn aspect van Premeshvarar. We zijn natuurlijk eerst begonnen met een astotra, en we hebben ook twee bhajan- en kirtan-sessies gehad. We hadden gedacht om via Zoom verbinding te maken met het internationale programma, maar uiteindelijk hadden we het zo ‘druk’ dat we maar een klein beetje van het begin en een paar minuten van het culturele programma konden zien. Iedereen hielp mee met de voorbereidingen voor de rituelen, wat een goede ervaring was die een heel fijn gevoel van eenheid en samenhorigheid creëerde.

Midden in de nacht gingen we naar buiten om een ​​kundalini-dansmeditatie te doen, opgedragen aan Shakti, rond een cirkel van licht. Na zo lang binnen te hebben gezeten, was het erg handig om buiten in de frisse lucht te zijn en te bewegen. En aangezien de dansbewegingen een beetje ingewikkeld waren, was het op een bepaalde manier ook best grappig, aangezien sommigen van ons onze eigen armen en voeten bleven door elkaar halen en alle kanten op gingen. Naast dit alles lazen we ook een van Swamiji’s satsangs over de lingam en Shivaratri, en natuurlijk hadden we een kleine ceremonie voor het knopen van de heilige draden en enkele theepauzes.

We willen volgend jaar zeker naar de Ashram kunnen komen voor Mahashivaratri, maar in zekere zin was het een prachtig geschenk om ‘gepusht’ te zijn om onze eigen Shivaratri-viering bij ons te organiseren.

Bedankt Swamiji en Heer Shiva voor alle zegeningen!

Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved