Verjaardag van onze geliefde Goeroe, in het Sri Premananda Centrum, Carlos Paz, Argentinië

In Argentinië vierden we de verjaardag van onze geliefde Goeroe op zondag 21 november. De toegewijden die persoonlijk aanwezig konden zijn, waren verheugd om na bijna anderhalf jaar weer samen te komen, maar er waren ook anderen die virtueel online aanwezig waren.

We begonnen de bijeenkomst met een Pada Puja, waarbij de aanwezigen een pot melk aan Swamiji’s voeten konden aanbieden, terwijl de mensen thuis hetzelfde deden in hun hart en gedachten. We waren ook in staat om online contact te leggen met een Mataji die, op haar gebruikelijke onderhoudende manier, enkele van haar ervaringen met Swamiji deelde die leerzaam en inspirerend waren. De toegewijden waren blij dat ze meedeed aan de viering en ook dankbaar voor Chandika haar professionele vertaling! Later hadden we allemaal de gelegenheid om over onze eigen ervaringen met Swamiji te vertellen, zoals momenten waarop we boos op hem waren en dat zijn genade en zegeningen ons toen in staat stelden iets echt moois in ons hart te ervaren.

Hierna zongen we een paar bhajans en legden onze voorbereide offerandes aan Swamiji’s voeten. We eindigden met een metta-meditatie onder leiding van een toegewijde. Er waren ongeveer 25 mensen aanwezig bij dit prachtige programma, waaronder toegewijden uit verschillende delen van Argentinië en uit andere landen, evenals enkele nieuwe mensen.

Degenen van ons in het centrum deelden toen wat  we meebrachten voor de viering  en natuurlijk Swamiji’s verjaardagstaart! Opnieuw zegende Swamiji ons met zijn aanwezigheid; we konden zijn omhelzende liefde voelen en dit maakte ons allemaal erg blij! Ik hoop dat iedereen over de hele wereld ook de verjaardag van onze geliefde meester op een goede manier heeft kunnen vieren en dat we allemaal ons best zullen doen om zijn leven te eren door zijn leringen te volgen.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved