De wereldtournee komt in het Premananda Eenheidscentrum in Amelia en Rome

(Door Rosa)

Afgelopen 17 november 2019 hadden  we het grote genoegen om de afgevaardigden van de Sri Premananda Ashram te ontvangen tijdens de wereldtournee, die iedereen de gelegenheid geeft om de zegen te ontvangen van de krachtige Roze Lingam, speciaal voor dit doel gegeven door Swamiji Premananda.

Het was een geweldig geschenk van Swamiji om de opening van het nieuwe Premananda Eenheidscentrum in Rome te hebben kunnen vieren met de verjaardag van onze geliefde Meester. Het was ook een prachtig feest omdat de afgevaardigden werden vergezeld door de coördinatoren van het internationale centrum, Dhanalakshmi en Kasturirangan, en door Jnanamani, de coördinator van het Sri Premananda-centrum van Colombes in Frankrijk – allemaal dierbare vrienden die ons hielpen om de vieringen in Rome te organiseren en in Amelia.

In de namiddag van 17 november, voerden de afgevaardigden, na een prachtige bhajan-sessie, een pada poeja uit voor de paduka’s van Swamiji, gevolgd door een zegen met de Roze Lingam. De projectie van een video bood ons de mogelijkheid om onze ervaringen met Swamiji te delen en om meer te leren over de nieuwe projecten van de Ashram en het leven daar.

Het spiritueel programma in Rome

De volgende dag konden we dankzij het mooie weer het centrum van Rome bezoeken, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek en het oude  Trastevere. We hadden lunch in het Internationaal Huis voor vrouwen en toen het begon te regenen keerden we vlug terug naar het Premananda Eenheidscentrum en vertrokken daarna naar Amelia.

De volgende ochtend verscheen de zon weer en hadden we een aangename tijd terwijl we de omgeving bezochten waar het  Premananda Eenheidscentrum van Amelia is gevestigd. In de namiddag, na een bhajan-sessie, voerden de afgevaardigden een abishekam uit op het beeld van Mariamman dat door Swamiji voor het Centrum werd gematerialiseerd, gevolgd door een zegening met de Roze Lingam, een video over Swamiji en een satsang. 

Het is heel ontroerend om ons het ontstaan te herinneren van het eerste Premananda Eenheidscentrum in Amelia in 2004 (we schreven hierover een paar jaar geleden in Prema Ananda Vahini), omdat er in die tijd een reeks wonderen waren geweest  die de aanwezigheid, de zegeningen en genade van onze geliefde Meester aantoonden.

De mooie omgeving van het Premananda Eenheidscentrum in Amelia

We hebben het altijd als onze missie beschouwd om de leringen van onze Meester te verspreiden en een jaar geleden begrepen we dat het tijd was om zijn boodschap aan een groter aantal spirituele zoekers te brengen. Bij de geregelde bezoeken aan Rome, realiseerden we ons dat de mensen daar in een materialistische en stressvolle omgeving leven en we vonden het nodig om het licht en de liefde van Swami te brengen waar dat het meeste nodig was. De combinatie van de verkoop van ons kleine appartement in Rome en tegelijkertijd een grotere en geschikte plek voor het nieuwe Premananda Eenheidscentrum vinden, leek ons bijna onmogelijk, dus vroegen we Swamij’s hulp. We hoefden niet lang te wachten; in een week tijd konden we het oude appartement tegen een zeer goede prijs verkopen en tegelijkertijd vonden en kochten we een groter appartement, geschikt voor het nieuwe Premananda’s Eenheidscentrum in Rome.

We moesten een nieuwe badkamer bouwen en vele details aanpassen, maar alles was klaar voor de eerste viering: Ganesha Chaturti. En zo openden we met de zegeningen van Ganesha en Swamiji ons kleine “Punt van Licht” in de eeuwige stad :  ROMA-AMOR. [Roma is de Italiaanse naam voor Rome en amor is de wortel van het Italiaanse woord amore, liefde]

Dankjewel Swamiji, laat je licht altijd schijnen op ons pad!

Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved