Swamiji spreekt over Goeroe Poernima

Goeroe Poernima is een dag om te denken aan de heiligen, wijzen, avatars en spirituele meesters die ons begeleiden op het spirituele pad en die op deze aarde geboren zijn sinds de tijd dat de wereld geschapen is.

Deze dag is er maar één keer op 365 dagen. Laat ons op deze dag aan de grote zielen denken en in onze gedachten “Gurur Brahma, Gurur Vishnu, Gurur Devor Maheshwaraha” chanten en denken aan de Allerhoogste, die de Goeroe is van de Goeroes. Denk daarna aan de spirituele meester die je aanvaard hebt als jouw Goeroe en chant zijn of haar naam negen keer. Dit staat gelijk met de genade van je Goeroe ontvangen voor het volledige komende jaar. Vast ‘s morgens en onderbreek het vasten in de namiddag door wat vegetarisch voedsel te nemen. Beoefen tijdens Goeroe Poernima enkele spirituele sadhana’s zoals in stilte blijven (maunam), luisteren naar satsangs, devotionele liederen zingen en deelnemen aan abhishekams of meditatie. Denk op deze bijzondere en heilige dag diep aan je Goeroe, lees wat van zijn of haar leringen en volg vanaf dan een van deze leringen voor de rest van je leven.

Zo’n dag is er maar één keer per jaar. Alhoewel je misschien veel werk en vele verplichtingen hebt die dag, vergeet toch de grootsheid ervan niet. Als je waardeert dat dit de enige grote dag is waarop je perfect de genade van je Goeroe kan ontvangen, dan zal je zeker en vast de voordelen van de genade van de Goeroe krijgen voor 365 dagen per jaar.

Verder kan het je wens zijn een spirituele meester als Goeroe te aanvaarden; maar als ook die Goeroe jou aanvaardt, zal het je veel geluk brengen. Goeroe Poernima is de dag die ons herinnert aan dat geluk.

Met zegeningen,

SWAMI PREMANANDA

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved