Swamiji en Mahashivaratri

De lingam is de symbolische vorm van Heer Shiva. Gedurende meer dan veertig jaar manifesteerden lingams zich door Swamiji’s lichaam en kwamen via zijn mond naar buiten op de voorspoedige nachten van Mahashivaratri. Dit fenomeen staat bekend als Lingodbhava. Zelfs nadat Swamiji zijn fysieke lichaam verlaten had, materialiseerde hij altijd een lingam tijdens deze speciale periode als de energie van Heer Shiva sterk op de aarde inwerkt. De lingams door Swamiji gemanifesteerd hebben enorme krachten om spirituele groei te bevorderen en ziekten te genezen. Swamiji gaf de meeste van zijn lingams aan toegewijden en spirituele zoekers die erom vroegen met een oprecht hart. Hij gaf ook lingams aan alle officiële Sri Premananda Centra over de wereld. De eerste lingams uit elke Lingodbhava worden in de Ashram bijgehouden en elk jaar mooi opgesteld gedurende vierentwintig uur in de kamer waar Om Namah Shivaya gechant wordt. Deze darshan van alle eerste lingams gebeurt maar één keer per jaar gedurende Mahashivaratri.

Swamiji legt uit hoe de lingams binnenin hem gevormd worden en hoe ze uit zijn lichaam komen:

“De beste manier waarop ik de fysieke vorming van lingams kan uitleggen, is door te zeggen dat de goddelijke krachten zich in de lichamen van wijzen verdichten tot een vaste vorm door een natuurlijk proces. De lingam ontstaat als een innerlijke vonk in het spirituele centrum aan de basis van de ruggengraat. Ze ontwikkelen zich in mijn lichaam gedurende tien maanden. Wanneer ik de toegewijden zegen, verwijder ik hun karma. Ik verwijder hun ziekten, negatieve ideeën, lijden en verlangens. Deze energieën komen op één plaats binnenin mij samen en ze nemen de vaste vorm aan van lingams door de activiteit van de goddelijke vonk. Als ze door mij materialiseren, bevatten ze speciale krachten die de negatieve krachten uit geest en lichaam kunnen wegnemen. Na tien maanden bewegen de lingams in de richting van het hart. Op dat moment zijn ze omhuld door een zakje van purperachtig-rode vloeistof die uit kumkum bestaat. Dit is een rood poeder dat door Hindoes gebruikt wordt om het oog van wijsheid op het voorhoofd aan te duiden. In de voorspoedige tijd tijdens de nacht van Mahashivaratri komen de lingams via mijn mond naar buiten, voorafgegaan door de vloeibare kumkum. Soms komen ze ook naar buiten in wolken van heilige as of vloeibare vibhuti. In het begin vloeit de rode vloeistof uit mijn mond en in een verder stadium van de bhava begint het lichaam automatisch op een bepaalde en gecontroleerde manier te ademen. De intensiteit van deze pranayama op het hele lichaam is zo sterk dat ik niet meer dan tien zulke ademhalingen durf te doen. Als de lingam dan nog niet komt, stuur ik hem terug naar beneden. Hij draait nu rond met een enorme kracht. Soms zie je me de bovenkant van mijn hoofd aanraken of roep ik heel luid. Soms schokt of trilt het lichaam. Dit komt door de bewegingen van de goddelijke shakti en plotse uitademing.”

“Toen de eerste lingam uit mijn lichaam kwam, was ik maar twaalf jaar oud. Ik was heel jong en begreep weinig van wat er gebeurde. Toen ik zestien was, mediteerde ik en begon ik een diep zelfonderzoek over de krachten in mijn lichaam. Ik ontdekte dat er twee maanden na Shivaratri langzaam lingams begonnen te vormen in mijn maag, juist zoals een embryo begint te groeien in de moeder… de lingams worden uit een goddelijke bron in mijn lichaam gevormd en worden naar boven ter wereld gebracht in plaats van naar beneden. Lingams komen uit een andere hoek! Stel je voor wat een capaciteit ze hebben. Ze zullen doen wat mensen verwachten. Gods genade manifesteert zich door deze lingams om de mensen te geven wat ze verlangen. Dit kan vrede voor hun land zijn, mentale opluchting, genezing van ziekte of spirituele vooruitgang.”

SWAMIJI-&-MAHASHIVARATRI

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved