Swamiji beantwoordt jouw vragen

Swamiji, het ligt niet in mijn aard om aan God te denken in een bepaalde vorm of zelfs niet als een concept. Ik zie u voor me staan in een menselijke vorm. Is het niet genoeg om aan u te denken, mijn spirituele meester?

Swamiji: Sommige mensen vinden het moeilijk om aan het Goddelijke te denken in een bepaalde vorm of als een concept of een kwaliteit. Ze vragen of het genoeg is om aan hun spirituele meester te denken om dynamische lering of energie te ontvangen die hen zal helpen op het spirituele pad. Eens je op het spirituele pad begonnen bent, veranderen je geest en hart in een spirituele richting. Swami Premananda is volledig spiritueel en daarom is het goed om dicht contact te hebben. Alhoewel ik geen lichamelijk contact bedoel. Ik spreek over dicht, innerlijk contact. Een spirituele verbinding.

Een manier is om een tijdje in de Ashram te verblijven. Ik heb de Ashram niet opgericht om boeken te maken, een weeshuis te hebben of voor andere activiteiten. Ik maakte deze Ashram zodat spirituele aspiranten er kunnen zijn en het Goddelijke kunnen ervaren. Ik heb een bijzondere trilling aan deze plaats gegeven. Hoe kan je deze trillingen absorberen? Eerst en vooral door niet naar de onzin te luisteren die anderen vertellen. Iedereen spreekt op een andere manier. Sommigen roddelen, anderen vertellen onzin en anderen geven altijd kritiek. Luister niet! Je bent niet van zover gekomen om hiernaar te luisteren! Ga naar de poeja hal, verleen wat dienst, eet, drink, verblijf in je kamer en denk aan mij. Ervaar de vibratie binnenin je. Ik zal je batterij opladen. Als je te veel met anderen praat, zal je je batterij onnodig laten leeglopen. Zorg dat je je batterij niet opgebruikt – herlaad ze alleen maar. Nodig Premananda uit in je hart. Ik ben hier! Het is gemakkelijk voor mij om te komen, roep me dus! Binnen de minuut kan ik in je hart zijn. Dan zal je geest meer in de richting van spiritualiteit werken. Geef me een plaats in je hart en ik zal altijd actief zijn, en je zielenbatterij herladen.

Swamiji, waarom, heeft iedereen problemen?

Swamiji: Iedereen denkt op zijn of haar eigen manier. Toch lijkt niemand te begrijpen waarom hij of zij in deze wereld is gekomen. Waarom ben je naar deze aarde gekomen? Mensen weten het gewoon niet. Het is een mysterie voor hen. Waarom ben je vandaag gekomen om mij te ontmoeten? De vraag is dezelfde voor jullie allemaal, maar het antwoord verschilt van elkaar. Sommigen hebben materiële problemen, sommigen familiale problemen. Een spiritueel antwoord zou zijn… Ik wil iets begrijpen, iets spiritueels in de natuur ervaren. Maar neen, eerst moet je je eigen problemen oplossen.

Hier in de gevangenis ben ik gelukkig. Ik ben helemaal niet verdrietig. Het is hetzelfde voor mij of ik binnen of buiten ben. Binnen of buiten, ik doe gewoon mijn spirituele sadhana. Het enige probleem is dat de toegewijden mij niet altijd kunnen ontmoeten. Voorheen was ik 24 uur lang beschikbaar, maar de meeste mensen begrepen er de waarde niet van. Veel mensen kwamen alleen maar naar mij om rotzooi en onzin te praten. Nu zijn de mensen erg bezorgd omdat ze niet zoveel met me kunnen praten. Maar denk niet zo – je kunt mij jouw verschillende vragen stellen en ik zal je de juiste antwoorden geven, op elke vraag. Ik ben bereid om elke soort vraag te beantwoorden, maar ik houd er niet van om alleen maar te antwoorden om je te behagen. Ik wil je de waarheid zeggen – wat goed is voor jou. Je moet bereid zijn om dat te aanvaarden. Verhoog je geloof en vertrouwen in spiritualiteit en wees bereid om de medicijnen in te nemen om je beter te maken!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved