Sri Premeshvarar tempel

In de Sri Premananda Ashram is een prachtige Shiva – Shakti tempel die een lange tijd geleden door Swami gepland is. In 1993 zei Swami: “Nadat dit lichaam overgaat in Mahasamadhi zal zijn Goddelijke vibratie de wereld voor de komende 2500 jaar helpen”

In 2008 begon Swami met de bouw van de tempel. Hij zei dat hij de lingam zou vullen van Goddelijke kracht, zodat de problemen van alle mensen worden opgelost, daarom wordt het de “Kurai Teerkum Shiva” genoemd, Heer Shiva die al je problemen oplost. De lingam wordt ook wel Sri Premeshvarar genoemd, daar alle Shiva lingams een naam hebben. “Prem” betekent Goddelijke liefde en is een deel van Swami ’s naam. “Eshvarar” betekent Het Opperste Wezen, de Almachtige heerser van het universum. Het is een naam van zowel Shiva als Vishnu. Swami ontwierp de tempel en gaf instructies welke goden er geïnstalleerd zouden moeten worden.

Sri Premeshvarar lingam, Shiva-Shakti tempel

Toen Swami in 2011 in Mahasamadhi ging werden zijn lichamelijke overblijfselen ter aarde besteld in de Shiva – Shakti tempel volgens oude Indiase rituelen. De tempel werd dus tevens de Samadhi van Swami en de plek vanwaar zijn Goddelijke vibratie de komende 2500 jaar zal uitgaan ten gunste van de spirituele verheffing van de wereld, zoals hij dit al vele jaren eerder vertelde.

In 2009 schreef Swami een brief met adviezen en instructies over de tempel waarin hij zei: “Ik heb een start gemaakt met deze tempel ten bate van iedereen in de wereld, voor jullie kinderen, verwanten, buren en voor alle zielen die in deze wereld geboren zijn, zodat hen goede dingen gebeuren.” Hij zei ook: “nadat de tempel is gebouwd, hoeven we het er niet meer over te hebben hoe groot hij zal zijn, daar eenieder die hier gaat zitten het zal voelen.”

Arati, Sri Premeshvarar lingam

In India is het de traditie dat alleen Brahmaan priesters abishekams mogen uitvoeren in Shiva tempels. Swami voelde dat iedereen met welke achtergrond of nationaliteit ook abishekams of poeja ’s kan uitoefenen, man of vrouw zo lang zij de eredienst benaderen vanuit nederigheid en toewijding.

Dit maakt de Sri Premananda tempel erg uniek. In het algemeen is het vrouwen niet toegestaan om de dagelijkse aanbidding in tempels uit te voeren. Op deze manier wilde Swami een boodschap aan de wereld geven dat eenieder die interesse heeft en toegewijd is, God kan vereren.

Swami zei: “Abishekam is een volhardende gebeurtenis zonder onderscheid tussen man en vrouw, nationaliteit of kaste. Er is geen differentiatie tussen buitenlandse of lokale mensen. Aan eenieder wordt gelijke kansen gegeven om abishekam uit te voeren. (….)”

Dit jaar zullen we de zeer heilige Mahashivaratri nacht vieren op de traditionele wijze met vier Maharudra abishekams, verdeeld over de nacht, op de Samadhi Lingam van Swami. Toegewijden worden uitgenodigd om deel te nemen en om mee te helpen met de abishekams, waardoor zij veel voordeel zullen ontvangen voor hun spirituele weg.

 

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved