Premananda Jeugd

Naoussa en Prithvi hebben een nieuwe taak opgepakt bij de Premananda Jeugd. Naoussa is de nieuwe contactpersoon voor België geworden en Prithvi werd de nieuwe Premananda Jeugdcoördinator van Frankrijk. Je kan met hen in contact komen via py.grenoble@gmail.com (Prithvi) en naoussa.wauters@gmail.com (Naoussa). 

“Mijn naam is Prithvi, ik ben zeventien jaar en woon in Frankrijk. Ik ken Swami vanaf mijn geboorte, hij is degene die mij mijn naam gaf… hoewel mijn ouders ook zeker een rol gespeeld hebben in dit besluit. Dankzij de omgeving waarin ik opgroeide, is het voor mij altijd gewoon geweest om deel te nemen aan spirituele activiteiten in de Centra: abishekams, bhajans, seva, meditaties, mantra’s, prasadam eten… enzovoort. Ik heb altijd van de Ashram gehouden omdat het de plaats is waar ik herinneringen heb om in de buurt van Swami en zijn heilige energie te zijn. Het is ook de plek waar ik mijn ouders van de ene meeting naar de andere zie rennen en, net als thuis, organiseren, luisteren, projecten plannen, altijd met geduld en standvastigheid. Ik heb altijd deelgenomen aan wat zij of de Ashram organiseerden en daardoor andere jonge mensen ontmoet die in spiritualiteit geïnteresseerd zijn.

Ik herinner me Swami, omgeven door een zee van kinderen, aan hen uitleg gevend hoe hun acties, keuzes en hun standpunten erg belangrijk en noodzakelijk zijn voor de wereld en zijn toekomst. In 2014 werd ik contactpersoon voor de Jeugd en nu heb ik de taak van Jeugdcoördinator op me genomen omdat ik overtuigd ben dat de Premananda Jeugd het goede kan brengen naar de jongere generatie. We hebben vele projecten in het verschiet, zowel concrete als minder concrete! Ik voel dat het erg belangrijk is dat jonge mensen spiritualiteit en goddelijke liefde leren kennen, om hen de mogelijkheid te bieden satsang te lezen en erover te discussiëren, om hen de kans te geven Muruga Abishekams uit te voeren, veel seva te doen, bhajans te zingen, en om mee te doen met verschillende projecten, bijvoorbeeld hulp aan Moeder Aarde. Dit jaar ontmoette ik nieuwe leden van de Ashram Jeugdgroep en enkele jongeren uit de hele wereld en ik voelde alsof het een nieuwe frisse start was met een nieuwe energie en heel veel dingen om te doen. Dus, laten we beginnen! Harohara! Jai Prema Shanti!!”

“Ik ben Naoussa, op mijn zeventiende kwam ik voor het eerst in contact met Swami Premananda. Van meet af aan voelde ik me werkelijk geïnteresseerd, ik opende mijn hart en meteen kreeg ik zijn honderdvoudige zegeningen terug. In Schweibenalp, Zwitserland, tijdens en na de Prema Dhyanam week, ervaarde ik een grote transformatie.

Wat ik altijd erg prettig vond bij de Premananda Jeugd was hun positieve kracht. Bij elk programma waar men bij elkaar kwam, voelde ik me erg welkom en iedere keer kreeg ik een sterke positieve energie boost. Wat we bij de uitvoering en deelname aan de Abishekams deelden en in het samen Bhajans zingen, kwam van diep binnenin, en dat is wat de contacten zo speciaal maakten. Nu zie ik wat dit voor mijn kinderen doet en weet ik dat het iets goeds is!”

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved