Ervaringen van toegewijden

swami-premananda-99

Mijn reis met Swamiji’s Lingams

Door Kartik, Polen

 

Toen Swamiji in Mahasamadhi ging in 2011, dachten we dat hij spiritueel nog steeds bij ons was en zijn steun leek zelfs sterker sindsdien. Maar op een dag toen ik puja aan het doen was op de lingams die Swamiji heeft gegeven, realiseerde ik mij dat we nog een deel van zijn fysiek lichaam levend bij ons hebben: de lingams waaraan hij geboorte heeft gegeven tijdens de Lingodbhava. Swamiji heeft vaak gezegd dat de lingams uit zijn bloed gemaakt zijn, dus denk ik dat mijn conclusie vrij juist is.

Door deze lingams hebben vele mensen genezing van diverse ziektes ervaren, oplossingen voor materiële of familiale problemen verkregen, en vrede van geest gevonden. Op een keer kwam een dokter uit een andere stad naar ons Centrum omdat ze van haar zuster te weten was gekomen dat we haar misschien konden helpen. Ze had tumoren aan de eierstokken en ze zei dat ze atheïst was. Nochtans vroeg ze om hulp. Voor de lingamzegening zei ik: “Okay, ik begrijp dat je niet in God gelooft, dus bid zoals je kan om genezing.” Tijdens de zegening was ze aan het wenen. Een paar dagen later ging ze terug naar haar stad en onderging ze een nauwgezet onderzoek. Daarbij bleek dat de tumoren volledig verdwenen waren.

Een andere vrouw die psychologe was, kwam eveneens ons Centrum bezoeken. Ze had eveneens een paar tumoren in haar lichaam. Ze nam deel aan een lingam abishekam en kreeg zegeningen met drie Lingams. Twee dagen later zond ze mij een e-mail dat ze opnieuw was onderzocht en dat ze compleet genezen was. Het hoeft niet te verbazen dat ze waarschijnlijk een beetje sceptisch was voor de zegening maar ze bleek een bescheiden vrouw en ze schreef: ”Ik denk dat ik nog veel moet leren. Voeg mij graag toe aan uw mailinglijst. Nu ga ik kort op vakantie met mijn zoon”. Ze leek heel gelukkig te zijn.

Sinds Swamiji in Mahasamadhi is, ben ik begonnen met het geven van lingamzegening samen met twee vrienden, Lokesh en Kasi, ik denk dat mijn vrienden heel veel devotie hebben voor Swamiji en Heer Shiva. De zegeningen bleken heel krachtig en heilzaam voor de mensen die naar het programma kwamen of die persoonlijk voor een zegening kwamen. Ik denk dat het goed is om seva en spirituele sadhana te doen en de boodschap van Swami samen te verspreiden zodat we geleidelijk meer en meer goeds kunnen doen voor de mensen rond ons. We proberen steeds de mensen die naar het Centrum of de spirituele programma’s komen warm te verwelkomen. We vragen hen nooit geld en wanneer ze een donatie willen doen vragen we hen om een goed werk van liefdadigheid te steunen. Deze houding maakt dat veel mensen willen helpen. We zullen zeker de ashram op alle manieren die in onze mogelijkheden liggen blijven steunen en ik denk dat iedereen dit zou moeten doen want dit is het fysieke hart van de Swamiji’s missie.

Mijn vrouw heeft lange tijd last gehad van verschrikkelijke hoofdpijn en ze had een tumor in haar sinus. De dokters vertelden haar dat ze moest worden geopereerd. Op een dag tijdens de zegening bedacht ik dat als zoveel mensen hier genezen waren, waarom dan niet de kracht van de lingam gebruiken om haar van haar pijn te verlossen? Dus bad ik daar om tijdens de zegeningen. De tumor verdween. We zagen het resultaat op de röntgen foto maar ze had nog altijd hoofdpijn. Ik toonde haar een foto en zei: “Kijk, je bent genezen, je zou geen pijn meer mogen hebben”, en pas dan aanvaardde ze dit feit. De pijn was weg.

Elke morgen doe ik drie puja’s op de lingams en chant ik “Om Namah Shivaya”. Wanneer ik dit met concentratie en devotie doe, kan ik vrede van geest ervaren door de kracht van de lingams en na de puja, of soms reeds tijdens de puja, komen veel goede ideeën bij me op over wat me te doen staat en over hoe ik mensen kan helpen. Soms ben ik boos op Swamiji om één of andere reden en voel ik mij neerslachtig en is het moeilijk om innerlijk met hem te praten, maar dan open ik mijn doos met pujapotjes en begin ik een lingampuja en gewoonlijk verbetert mijn gemoedstoestand en kan ik Swamiji beter begrijpen en de diverse moeilijkheden van het leven beter aanvaarden. Mijn reis met de lingams gaat verder en ik voel zonder enige twijfel dat Swamiji ons zal steunen en dat hij altijd met ons is. Ik ben gelukkig en vereerd om deel te zijn van de missie van Premananda en om hem te hebben ontmoet en lingams te hebben gekregen van hem.. Ik ben blij dat hij mij iets laat doen voor hem en dat ik hem hier mag vertegenwoordigen.

Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved