Ashram

Ashram street

Ashramweg

Wat is een Ashram?

“De Ashram is een plaats waar mensen spirituele vorming ontvangen. Spirituele vorming betekent geluk in jezelf creëren en altijd vreugdevol zijn, ontdekken wat het doel van je ziel is in dit leven en te leren hoe je jezelf kunt verenigen met het hogere Zelf. Hiervoor zou je bepaalde gewoontes, cultuur en een levenswijze moeten leren, en moet je ook leren hoe je dienstbaar en bescheiden kan zijn. Je hebt veel geduld nodig om dit te leren en de genade van de Goeroe te ontvangen. Hiervoor is het goed om enkele eenvoudige regels te volgen. Een aspirant kan niet met succes op het spirituele pad vooruit gaan als hij niet weet wat de fundamentele taken van het dagdagelijkse leven zijn. Laat deze spirituele vorming als een licht in jou worden en laat dat licht stralen.” Swami Premananda

In 1985 begon Swami Premananda met het creëren van de Sri Premanada Ashram als een plaats waar onder zijn begeleiding spiritualiteit beoefend kan worden en liefdadigheidswerk uitgevoerd wordt. In 1989 werd de Ashram officieel ingehuldigd. Meer dan vijfentwintig jaar liep Swami elke dag op elk deel van de tweehonderd veertig hectare land, waardoor het een erg gewijde plaats werd.

Sri Premeshwar Temple - Shiva Lingam

Sri Premeshvarar tempel – Shiva Lingam – Swamiji’s Mahasamadi

Sri Premeshvarar Tempel

Het hart van de Ashram is de Sri Premeshvarar Tempel. De tempel is eenvoudig, mooi en erg vredig. Swami plande de bouw van de tempel voordat hij in Samadhi ging. Op 21 februari 2011 verliet Swami zijn lichaam. Zijn Samadhi schrijn werd opgericht op de plaats waar zijn heilige overblijfselen in de aarde werden begraven, onder de lingam in het hoofdschrijn van de Ashramtempel. Iedere ochtend wordt er een abishekam uitgevoerd voor Sri Premeshvarar en iedere avond een poeja. Iedere avond worden er ook devotionele liederen gezongen bij het prachtige beeld van Swami. Het staat in het schrijn rechts van de lingam. Rondom in de tempel staan diverse verschillende godheden waar regelmatig kleine poeja’s voor gedaan worden.

Swamiji’s dienstbaarheid

Vanaf de jonge leeftijd van zeventien jaar heeft Swamiji veel verschillende dienstbaarheids projecten opgezet, zoals gratis onderwijs, logies en medische zorg voor honderden kinderen uit arme gezinnen; gratis maaltijden voor lokale armen en uitgebreidde  beplanting met bomen en bloeiende planten.  Hij heeft dit zijn hele leven gedaan en ook nu nog wordt hiermee doorgegaan.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved