Navaratri IN SINT-AMANDSBERG

HET SRI PREMANANDA CENTRUM IN SINT-AMANDSBERG, BELGIË

Door de Centrumcoördinatoren, Hari & Shankari

Op onze laatste reis in India groeide het idee Navaratri te vieren in ons nieuwe huis. We bespraken de verschillende dagen met Kugha en Priya, Centrumcoördinatoren in België en kregen alles in detail uitgelegd omdat ze al vele keren Navaratri gevierd hebben in België. Enkele weken op voorhand vroegen we de toegewijden die naar het Centrum komen of ze ons konden helpen. We hadden een lange lijst met taken die vele toegewijden voor hun rekening namen. Eindelijk was het zo ver, de eerste dag van Navaratri brak aan. De eerste morgen waren we al heel vroeg op om de zaden te planten. De Ashram had de tijd doorgegeven waarop de zaden geplant moesten worden en zo geschiedde het.

Hoe hebben we Navaratri ervaren? Het was een supermooie tijd. We hadden 10 mooie programma’s waarbij we abishekam uitvoerden op het Kali beeld dat Swamiji gematerialiseerd heeft voor het Centrum. Omdat we de drie beelden, die Swamiji voor de Centra heeft bedoeld, nog niet hebben, deden we de abishekams op het Kali beeld. We ervoeren heel veel liefde en zegen. We hadden mooie ervaringen, er waren kleine wonderen en diepe momenten in ons hart. Eén abishekam is ons zeer goed bijgebleven, we waren zo geraakt dat we nog een hele tijd na de abishekam stil bleven.

We waren heel blij met de hulp van vele toegewijden bij het maken van de prasadams, bloemenkransen, voorbereiden van de abishekam en Durga Poeja. Ook de poeja ‘boys & girls’, de afwassers en de mensen die abishekam deden of assisteerden waren heel behulpzaam. Tijdens Navaratri hebben we ook de tempel wat uitgebreid en hier kregen we ook hulp bij.

We waren vereerd om zoveel toegewijden, internationale en nationale coördinatoren en ook nieuwe mensen te mogen ontvangen. Enkelen waren zelfs elke dag aanwezig. Zelfs de schattige, kleine Hannes (nog een baby) kreeg de kans van papa en mama om de intense periode volledig mee te maken. Tijdens de laatste dag (Vijaya Dasami) kreeg Hannes als laatste een zegening met het beeld van de Goddelijke Moeder, hij werd zo vervuld van liefde dat zijn gezicht dit nog een tijdje uitstraalde!

Het besef dat we zoveel spirituele broers en zussen hebben, geeft ons kracht en nederigheid en dit is iets waar we zorg voor moeten dragen. Gedurende deze 10 dagen was de liefde zo sterk aanwezig dat het ons allemaal kan inspireren om voort te zetten wat Swamiji ons geleerd heeft. Swamiji, we willen je danken voor al deze mooie kennis die je op ons pad brengt, en alle zegeningen en lessen die je ons leert. Wij hopen dat de ketting van liefde en devotie bij de toegewijden alsmaar sterker wordt en dat we een voorbeeld mogen zijn voor zij die zoekende zijn.

Kali is echt een bron van liefde, vreugde en licht. We hebben een traantje gelaten na Navaratri, we waren zo vervuld en toen was alles voorbij. Die avond hebben we nog een poeja gedaan voor Kali, omdat we er niet genoeg van kregen! Eigenlijk schieten woorden veel tekort om deze prachtige tijd te omschrijven!

JAI PREMA SHANTI

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved