Mahashivaratri Livestream

  • door Shiva Sundari (Premananda Jeugd, Nederland)

Shiva Sundari coördineerde samen met Aniruddhan het livestream-programma Mahashivaratri dat bijna 12 uur lang werd uitgezonden en toegewijden van over de hele wereld met elkaar verbond met een internationaal programma. In het onderstaande artikel deelt ze met ons haar gevoelens over Swamiji en deze Mahashivaratri seva.

Mahashivaratri is een heel speciale tijd om te bidden en te mediteren op de energie van Heer Shiva. Wanneer we ons afstemmen op en ons overgeven aan de energie van Heer Shiva, stellen we ons open voor het ontvangen van zijn goddelijke genade.

Toen ik klein was, eind jaren ’80, reisde mijn moeder vaak naar Zuid-India en ontmoette vaak Swamiji. Dus groeide ik op in een sfeer van toewijding die rituelen, het zingen van heilige namen en andere spirituele oefeningen omvatte. De eerste keer dat ik Swamiji zelf ontmoette, was in de Ashram in 2010, in de tijd van Mahashivaratri, toen ik 24 was. Het belangrijkste dat ik me herinner was de ongelooflijk hoge energie die er was. Ik kon niet meer denken; alles ging zo snel. Er gebeurde zoveel met mij en in mij, dat ik niet kon begrijpen. Ik voelde me gevoed en voelde zoveel liefde en geluk.

Nu ben ik 35, heb een goede echtgenoot aan mijn zijde en twee prachtige jonge zonen. Ik voel me erg gezegend met al deze rijkdom. Zoals in elk mensenleven, zijn er, en zullen er ongetwijfeld altijd uitdagingen en problemen zijn om te overwinnen. Maar als ik stil ga zitten en aan Swamiji denk, kom ik in een staat van overgave en voel zoveel geloof, kracht, gelukzaligheid, vreugde, vrede en leiding. Op zulke momenten kan ik sterk het gevoel hebben dat alles wat naar ons toekomt van het Goddelijke is en dus hoef ik me nergens zorgen over te maken. Het pad van bhakti geeft me gemoedsrust, neemt zorgen en stress weg en brengt licht in mijn gezinsleven.

Mijn dienst met toewijding doen tijdens de geweldige nacht van Shiva was een geweldige kans voor mij om mijn ziel dichter bij het Goddelijke te brengen. Verbinding maken met andere toegewijde mensen en samen liefdevol dienen geeft zoveel vreugde en inspiratie. Het verhoogt de energie. En zoals altijd waren er ook testen, kleine lessen die me eraan herinnerden geduld te hebben, vertrouwen te hebben en me over te geven. Bedankt Swamiji om me te begeleiden op mijn spirituele pad!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved