Prema Dhyanam

Wat is Prema Dhyanam?

“Vandaag de dag beginnen mensen hun leven meer in de diepte te begrijpen. Vele mensen komen in een mentale depressie. Ze beginnen zich te realiseren dat de geest gevuld is met nutteloze gedachten en verwachtingen. Ze zien nu dat de geest van hier naar daar springt en dat hij vol waardeloze, wereldse verlangens is. Ze zien in dat het lichaam tijdelijk is en ziekte en verval zal ervaren. Nu worden mensen ietwat rijper en observeren en begrijpen ze de aard van het leven. Shiva kende en begreep de menselijke natuur, zijn lijden, hoop en angsten en onderwees van daaruit de eerste meditatie heel lang geleden. De eerste meditatieles die Heer Shiva aan de wereld onderwees was Prema Dhyanam. Ze helpt je om permanente gemoedsrust te krijgen waarin je bevrijd wordt van al je moeilijkheden, zorgen, verdriet en mentale verwarring. Ik raad iedereen aan om zich aan te sluiten en de Prema Dhyanamlessen te volgen zodat je voortdurende blijdschap kan ervaren…

Door oprecht de technieken onderwezen in Prema Dhyanam te volgen en te oefenen, hebben vele mensen een hogere staat van bewustzijn bereikt.”

Swami Premananda

 

Prema Dhyanam cursussen

Dit unieke programma zet je stevig op het pad van meditatie op een heldere en systematische manier zoals onderwezen is door Swamiji. De deelnemers krijgen een speciale, individuele initiatie in meditatie, een krachtige mantra en instructies voor meditatie die gegeven werden door Swami Premananda. We oefenen ook eenvoudige ademhalingsoefeningen (pranayama) en zachte ochtendyoga. ‘s Avonds zingen we devotionele liederen (kirtans) die ons helpen om contact te maken met het Goddelijke in ons. Swamiji’s leiding en zegeningen zullen zeker bij ons zijn gedurende de cursus.

We voorzien in al je behoeften zodat je je goed kan concentreren op je eigen spirituele proces.

Er zijn residentiële cursussen alsook twee- en driedaagse niet-residentiële programma’s in spirituele centra, privé woningen en Sri Premananda Centra in verschillende landen. Als je de eerste cursus gedaan hebt, kan je ook deelnemen aan andere Prema Dhyanam cursussen om je praktijk te verdiepen. (Contacteer ons voor het programma van dit jaar of voor richtlijnen om zelf een Prema Dhyanamcursus te organiseren/ link naar het programma)

Wat deelnemers over Prema Dhyanam zeggen:
  1. Vroeger stond mijn leven gewoon op zijn kop. Nadat ik de cursussen gedaan had en thuis had geoefend, begon ik het gemakkelijker te vinden om los te laten. Ik was dikwijls agressief tegen mijn collega’s op het werk maar het ging beter en beter. Ik begon ook mezelf veel vragen te stellen over mijn leven en over hoe ik positief kon worden, over innerlijke wegen in verband met mijn toekomst. Ik was ontspannen en voelde meer rust als ik regelmatig de meditatie deed volgens Swamiji’s methode.
  2. Ik kan de dingen nu aanvaarden zoals ze komen, ik heb een gevoel van vrede en loslaten als de basis van mijn leven. Mijn verlangen om een hoger bewustzijn te bereiken is gegroeid door kleine, regelmatige ervaringen die ik had dankzij mijn oefeningen. Ik heb meer geduld met mensen en ik kan mijn gedachten beter beheersen. Ik ben niet zo ernstig meer. Het leven is lichter.
  3. Mijn hart is zachter. Ik ben minder en minder hard naar anderen toe. Er zijn zeker grote transformaties aan de gang.
  4. Ik voel me meer in staat om mijn gedachten te stoppen en ze te laten zwijgen. Ik vind het moeilijk om het uit te drukken… maar ik voel me op een of andere manier eerlijk van binnen en trots om een mens te zijn in plaats van me depressief te voelen zoals ik gewoonlijk deed.
  5. Ik voel nu dat mijn dagelijks leven gemakkelijker verloopt en dat ik dingen efficiënter kan organiseren. Ik ben actiever omdat ik vroeger opsta. Ik voel me gelukkiger en meer op mijn gemak met mezelf. Ik voel dat mijn geest een hoger niveau bereikt heeft. Ik ben niet meer zo bezig met materiële dingen. Ik voel dat ‘mijn batterij meer opgeladen is’, heb meer geloof en meer zelfvertrouwen. Alleen vind ik het soms hard om de discipline van de ochtendoefeningen vol te houden omdat ik me zo slaperig voel.
  6. Ik geloof dat ik nu met meer bewustzijn leef, rustiger en meer ontspannen. Ik ga beter met verschillende situaties om en ik ben bewust van het overmatige ego in mij. Ik ben heel gelukkig dat ik nu een persoon ben met meer mededogen.
  7. Sinds ik oefen, voel ik mij bewuster van alles in mijn leven en voel ik dat ik mij meer kan overgeven. Het is gemakkelijker voor me om contact te hebben met het Goddelijke deel in mij en praktisch gezien ben ik meer geconcentreerd. Ik ben veel vrediger. Ik voelde een groot keerpunt na de initiatie die zo een grote verandering in mijn leven teweegbracht.
  8. Ik voel mij veiliger in het leven en ik voel meer innerlijke rust. Ik heb innerlijk een beter contact met Swamiji.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved