Prema Dhyanam

Wat is Prema Dhyanam?

Prema Dhyanam is een manier van meditatie die door Swami Premananda wordt onderwezen. Je kunt meer lezen over de grondbeginselen van meditatie volgens Swami Premananda in zijn boek, Meditation, uitgegeven door Rishi Publications.

“Vandaag de dag beginnen mensen hun leven meer in de diepte te begrijpen. Vele mensen komen in een mentale depressie. Ze beginnen zich te realiseren dat de geest gevuld is met nutteloze gedachten en verwachtingen. Ze zien nu dat de geest van hier naar daar springt en dat hij vol waardeloze, wereldse verlangens is. Ze zien in dat het lichaam tijdelijk is en ziekte en verval zal ervaren. Nu worden mensen ietwat rijper en observeren en begrijpen ze de aard van het leven. Shiva kende en begreep de menselijke natuur, zijn lijden, hoop en angsten en onderwees van daaruit de eerste meditatie heel lang geleden. De eerste meditatieles die Heer Shiva aan de wereld onderwees was Prema Dhyanam. Ze helpt je om permanente gemoedsrust te krijgen waarin je bevrijd wordt van al je moeilijkheden, zorgen, verdriet en mentale verwarring.”

“Door oprecht de technieken onderwezen in Prema Dhyanam te volgen en te oefenen, hebben vele mensen een hogere staat van bewustzijn bereikt.”

Swami Premananda

Wat mensen die Prema Dhyanam praktizeren, erover zeggen:
  1. Vroeger stond mijn leven gewoon op zijn kop. Nadat ik de cursussen gedaan had en thuis had geoefend, begon ik het gemakkelijker te vinden om los te laten. Ik was dikwijls agressief tegen mijn collega’s op het werk maar het ging beter en beter. Ik begon ook mezelf veel vragen te stellen over mijn leven en over hoe ik positief kon worden, over innerlijke wegen in verband met mijn toekomst. Ik was ontspannen en voelde meer rust als ik regelmatig de meditatie deed volgens Swamiji’s methode.
  2. Ik kan de dingen nu aanvaarden zoals ze komen, ik heb een gevoel van vrede en loslaten als de basis van mijn leven. Mijn verlangen om een hoger bewustzijn te bereiken is gegroeid door kleine, regelmatige ervaringen die ik had dankzij mijn oefeningen. Ik heb meer geduld met mensen en ik kan mijn gedachten beter beheersen. Ik ben niet zo ernstig meer. Het leven is lichter.
  3. Mijn hart is zachter. Ik ben minder en minder hard naar anderen toe. Er zijn zeker grote transformaties aan de gang.
  4. Ik voel me meer in staat om mijn gedachten te stoppen en ze te laten zwijgen. Ik vind het moeilijk om het uit te drukken… maar ik voel me op een of andere manier eerlijk van binnen en trots om een mens te zijn in plaats van me depressief te voelen zoals ik gewoonlijk deed.
  5. Ik voel nu dat mijn dagelijks leven gemakkelijker verloopt en dat ik dingen efficiënter kan organiseren. Ik ben actiever omdat ik vroeger opsta. Ik voel me gelukkiger en meer op mijn gemak met mezelf. Ik voel dat mijn geest een hoger niveau bereikt heeft. Ik ben niet meer zo bezig met materiële dingen. Ik voel dat ‘mijn batterij meer opgeladen is’, heb meer geloof en meer zelfvertrouwen. Alleen vind ik het soms hard om de discipline van de ochtendoefeningen vol te houden omdat ik me zo slaperig voel.
  6. Ik geloof dat ik nu met meer bewustzijn leef, rustiger en meer ontspannen. Ik ga beter met verschillende situaties om en ik ben bewust van het overmatige ego in mij. Ik ben heel gelukkig dat ik nu een persoon ben met meer mededogen.
  7. Sinds ik oefen, voel ik mij bewuster van alles in mijn leven en voel ik dat ik mij meer kan overgeven. Het is gemakkelijker voor me om contact te hebben met het Goddelijke deel in mij en praktisch gezien ben ik meer geconcentreerd. Ik ben veel vrediger. Ik voelde een groot keerpunt na de initiatie die zo een grote verandering in mijn leven teweegbracht.
  8. Ik voel mij veiliger in het leven en ik voel meer innerlijke rust. Ik heb innerlijk een beter contact met Swamiji.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved