Meditatie

MEDITATION
Was is meditatie? 

Meditatie is een oefening die je bewust maakt van je ware Zelf – dat wat je al bent. Het is een reis op je eentje die je leidt naar het ervaren van het Goddelijke binnenin jou. Als je kan mediteren, zal je echt leven. Het is niet gewoon een techniek – het is een realiteit. Het wacht in jou om ontdekt te worden. Kijk iedere dag heel even binnenin naar jouw vredescentrum. Als we in die stilte blijven, raken we de waarheid aan en wat helemaal echt is in onszelf… We kunnen in vrede zijn¸ waar we ons ook bevinden. We leren dat we de dingen kunnen aanvaarden zoals ze zijn, moment na moment.

 

Vele mensen willen mediteren, maar ze kennen de basis niet. Niet iedereen wil hetzelfde verkrijgen uit zijn of haar meditatieoefening. Sommigen willen vrede, sommigen willen een betere concentratie, anderen willen af van ziektes. Nog anderen willen spirituele verlichting. Er zijn vele voordelen als je de geest doet stoppen met zijn energie in alle richtingen rond te strooien. De energie verkregen uit meditatie kan gebruikt worden voor alles in het leven. Deze energie heeft vele toepassingen.

Wat ze ook wensen, de meeste hedendaagse mensen zeggen dat ze geen tijd hebben om vrede van de geest te vinden of om de Waarheid te vinden die binnenin verborgen ligt. Alles moet instant zijn. Ze zeggen dat ze geen tijd hebben. Ze zijn te gestresseerd, ze zijn depressief of hun geest is te veel bezig en te actief… maar zij zijn net degenen die veel zullen winnen door te mediteren. Meditatie is de beste manier die er is om vrij te zijn van verstoring, pijn en lijden. Meditatie is een goed geneesmiddel voor zo vele aandoeningen. Het is een natuurlijke behandeling die vecht tegen vele lichamelijke en geestelijke ziektes, die je efficiënter doet denken en je helpt een gelukkig leven te leiden. De beoefening van meditatie laat je waarlijk het leven begrijpen en helpt je zijn rijkdom te ontdekken.

Op een ander niveau opent meditatie de deur naar jouw eigen hoger bewustzijn. Als je stil bent en diep naar binnen gaat kan je deze intense staat van zuiver zelfbewustzijn ervaren.

Meditatie kan door iedereen beoefend worden. Ze is niet tegenstrijdig met religieuze overtuigingen maar leidt tot een grotere waardering van iemands religie en een dieper begrip van zijn leringen. Mijn boodschap is eenvoudig – de kunst van het mediteren is heel eenvoudig. Ik ben een heel praktisch persoon en meditatie is een heel nuttig onderwerp.

Woorden kunnen de ervaring van meditatie niet beschrijven, die voorbij de wereld van geest, naam en vorm ligt. Het beste is het zelf te beoefenen en zelf te ervaren.

>> Swamiji onderwees een meditatie techniek, hij noemde deze  ‘Prema Dhyanam’.  

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved