Dienstverlening

Swami Premananda serving rice

Swamiji verdeelt prasadam

“Anderen helpen zonder enige gedachte aan jezelf is een uitstekende spirituele oefening. Het is wel belangrijk om te weten hoe men op de juiste wijze dienst kan verlenen. Indien je op aarde leeft met een gezin of alleenstaand en je werkt, dan kan het zijn dat je voelt dat je geld wilt doneren aan een goed doel of aan een spirituele plaats. Dit is een manier van dienstverlening. Dit is een algemeen gebruik bij vele religies en van hen die betrokken zijn bij spiritualiteit.

Anderen willen graag hun vrije tijd geven om armen, zieken of bejaarden te helpen. In welke situatie je ook bent, het is altijd goed om seva (gratis hulp) aan anderen te verlenen. Vooral wanneer je in een Ashram verblijft of indien je actief deel uitmaakt van een spiritueel centrum, is er geen betere manier om je tijd te besteden als wat werk te doen zonder daar iets voor te verwachten. Indien je hard werkt zonder te klagen en met een glimlach op je gezicht, ben je een groot spiritueel voorbeeld voor anderen, zoveel meer dan als je anderen probeert te vertellen wat ze moeten doen op hun spirituele pad. Daarom moedig ik altijd toegewijden en leerlingen aan om in de Ashram te werken. Je kunt tot God bidden, maar handen die hard werken zijn een even groot offer als lippen die oprecht bidden.

Je kunt tot een spirituele groep of centrum behoren – praat niet te veel – doe iets! Ik raad je altijd aan het lichaam bezig te houden en de geest stil. Wanneer je jouw geest vredig kunt houden, vol van gedachten aan het Goddelijke en je Gods werk met je handen kunt doen, is dat echt geweldig.”

Swami Premananda

Group-service-(3)

The Premananda Youth giving service

 

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved