Hoe ik Swami Premananda ontmoette

Door Achala, Argentinië

Al van jongs af aan wist ik dat het voornaamste doel in het leven, gelukkig zijn is. Dus trok ik erop uit en probeerde dat geluk te vinden bij vrienden en familie, in materiële dingen, door naar plekken te gaan en mee te doen aan activiteiten. De zoektocht leidde me naar veel verschillende landen en ik leefde met mijn gezin op verschillende plaatsen. Na verscheidene jaren van huis weg geweest te zijn, kwamen we weer terug om in Argentinië in Cordoba, onze geboorteplaats, te wonen.

Uiteindelijk eindigden we in Villa Carlos Paz om daar te wonen. Eén van de eerste dingen die ik daar deed, was een plaats proberen te vinden waar ik yoga kon beoefenen, daar ik in het verleden zeer genoot van het bijwonen van Hatha Yoga cursussen. Een goede vriend van mij stelde me voor aan haar yogalerares. Zij was toevallig ook de coördinator van het Sri Premananda Centrum in Carlos Paz.

Ik begon de yogalessen van deze coördinator te volgen en kort daarop vertelde hij me over een volgelinge van Swami uit India die een meditatiecursus, Prema Dhyanam, kwam geven. Hij nodigde me uit om te komen en ik heb nog steeds enkele woorden uit de uitnodigingsbrochure onthouden, ongeveer het volgende: “Met de zegen van een Goeroe kun je in dit leven verlichting bereiken.” Ik dacht dat dit een beetje te veel zou zijn voor mij daar ik een erg werelds persoon ben … maar Godzijdank! Ik besloot om aan de cursus deel te nemen.

Dat weekend veranderde mijn hele leven. Tussen vele andere belangrijke dingen door besefte ik dat de zoektocht naar geluk een innerlijke reis is en dat met de zegening en begeleiding van de Goeroe het een gemakkelijk en vreugdevol pad kan zijn, en dat wat we ook buiten onszelf zien een reflectie is van wat er in ons is, en dat we niet altijd in staat zijn om dingen buiten ons in de hand te hebben, maar dat we altijd onze gevoelens en gedachten kunnen veranderen.

Dat is hoe ik Swami ontmoette: ik vond hem in de diepte van mijn hart. Ik voelde hem en omhelsde hem als mijn spirituele meester in september 2011. Ik was herboren.

Vanaf die tijd begon ik alle Sri Premananda Centrumactiviteiten bij te wonen, zoals poeja, satsangs, meditaties en met heel mijn hart bhajans zingen (momenteel de activiteit van mijn voorkeur). Ik ontdekte toewijding en mijn liefde voor God.

Elke dag voel ik meer en meer Swami’s nabijheid. Ik voel het overal, in het centrum, bij me thuis, tijdens de yoga, in mijn leven!

Ik was gewoon om Laura te zijn: nu ben ik Achala, de spirituele naam die Swami me gegeven heeft. Dankzij zijn Goddelijke genade leert mijn hoofd meer om in mijn hart te rusten en word ik meer mijzelf.

Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved