Het begrijpen van ware liefde

SATSANG MET SWAMIJI

Wie heeft gerealiseerd wat binnenin is? Wie heeft pure en ware liefde gerealiseerd? Ik wil dat jullie dit allemaal realiseren in jezelf. Wie heeft dit al gerealiseerd? Wie heeft de echte waarheid en echte liefde begrepen in zijn of haar eigen hart? Je kan een goede relatie hebben met je kinderen en verwanten. Als je hen vraagt of ze echte liefde begrepen hebben, zullen ze – zonder begrijpen – “ja” antwoorden. Niemand van jullie weet echter of je echte liefde werkelijk begrijpt.

In het dagelijkse leven praten ouders vandaag de dag met hun kinderen zonder de waarde van echte liefde te begrijpen. Je spreekt allemaal zoveel over echte liefde, maar benader je je kinderen en verwanten met waarachtige liefde?

Ik benader jullie allemaal met zuivere liefde… en toch zeggen sommigen dat ik alleen gedeeltelijke liefde toon. Sommigen hebben kritiek op mij. Hun hart is gekwetst als ze zo praten en ze voelen zich triestig als ze dergelijke dingen zeggen. Ze maken zich zorgen en hierdoor voelen ze zich ongelukkig. En toch zeggen ze dat ik hen slechts beperkte liefde toon. Je spreekt altijd over liefde – je zegt dat je liefde voor God moet tonen, dat je liefde voor de verlichte wezens moet tonen, dat je liefde voor je kinderen moet tonen en voor alle andere wezens. Maar wie heeft deze echte liefde gerealiseerd? Als ik naar je kijk, kan ik deze echte liefde zien binnenin jezelf. Ik kan je zuivere hart zien. Ik twijfel niet aan je pure liefde.

Deze wereld is vol illusie en je hebt problemen. Soms voel je je gekwetst omwille van de problemen die je tegenkomt. Er zijn zovele zorgen en ziekten die je problemen gegeven hebben. Ik weet dat en besef dat je hart daardoor gekwetst is. Je hunkert allemaal naar liefde. Als je over liefde wil praten, open dan je hart. Wil je je hart openen? Vind dan de sleutel! Je hebt liefde in je hart, maar je laat de deur op slot en je kan de sleutel niet vinden. Je weet niet hoe je je liefde moet uitdrukken. Je maakt je altijd zorgen of anderen al of niet liefde aan jou tonen, maar probeer het eerst zelf te tonen!

Ik toon altijd liefde voor jou. Ik ben er altijd en glimlach naar jou. Ik ben altijd bij jou met liefde. Ik maak mij geen zorgen over alle problemen die mijn lichaam ondergaat. In mijn hart voel ik altijd de liefde van God en dat is wat mij motiveert. Ik ben zeer gelukkig dat ik deze Goddelijke liefde binnenin mij kan voelen. Het is God die mij gestuurd heeft om bij jou te zijn en om je liefde te tonen. Maak je geen zorgen als niemand de liefde begrijpt die diep binnenin je hart aanwezig is. Zelfs als je man, je vrouw, je moeder of je kind je niet begrijpt, maak je er geen zorgen over.

Soms kunnen kinderen liefde aan je tonen, maar misschien verwachten ze wel wat geld of materieel voordeel. Je kunt echte liefde verwachten, maar ze tonen jou het soort genegenheid dat geld verwacht. Ze tonen misschien geen ware liefde maar dat betekent niet dat er geen ware liefde in jou aanwezig is voor hen. Wellicht begrijpen ze jouw pure liefde niet, maar ik wel. God kent de schoonheid van liefde. God kent de harten van alle mensen. Het is niet eenvoudig om liefde in woorden of geschriften uit te drukken. Liefde zit binnenin. Het is iets van het hart. De enige die jouw liefde begrijpt is God. Ik ook begrijp jouw zuivere liefde. Waarom begrijpen alleen God en Swami jouw zuivere liefde? Omdat ze niets van jou verwachten. Ik zegen jou. Ik onderricht jou, Ik zal je naar een goede staat brengen. Ik begrijp jouw liefde.

Als je een relatie hebt, verwacht je iets van de ander. Zoek in je hart en je zal ware liefde vinden. Het zit binnen in je hart. Je kunt geen liefde krijgen door kennis. Liefde komt vanuit de diepte van het hart. Liefde is de weerspiegeling van het Goddelijke in je hart en spoedig zal jouw ware liefde zich manifesteren. Ik vraag jullie allemaal om echte liefde te tonen.

Soms, als je doorheen beproevingen en problemen gaat, gooi je mij uit je hart. Ik vraag jou: geef mij een plaats in je hart. Je geeft een plaats aan je man, je kind, je vader, maar dat doe je met een zekere verwachting. Ik vraag je – zonder enige verwachting – mij een plaats te geven in jouw hart. Toon liefde vanuit je hart, ik zal ervoor zorgen dat het een schitterende liefde wordt. Ik hou van jullie allemaal, maar soms gooi je mij uit je hart. Ik voel mij bedroefd wanneer ik uit je hart gestoten word. Iedereen verwacht liefde van mij, maar ik hou al van iedereen. Geef mij een plaats in je hart en ik ben bereid al je moeilijkheden en problemen over te nemen. Je moeilijkheden kunnen te groot zijn voor jou. Ik ontken niet dat je problemen hebt, maar je kan ze aan mij overhandigen. Daarna is het mijn plicht om er zorg voor te dragen. Je moet niet naar mij komen om ze te overhandigen, je kan ze mij geven vanuit je hart.

Wanneer en waar je ook praat met mij, ik zal het horen. Waar je ook bent, je kan mij jouw problemen overhandigen. Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved