Gelukkig Nieuwjaar!

(Dit is een deel uit een satsang die Swamiji gaf in het VK in 1984)

Gedurende de korte tijd dat we leven, moeten we met liefde leven, goede gewoonten en goede gedachten hebben. Liefde is iets puurs; het moet van binnenuit komen. Als het uit je lichaam of gewoon uit je mond komt, is het geen liefde. Het moet uit het hart komen.

In ons leven moeten we proberen een manier te vinden om puur te zijn. Waar we ook zijn, we moeten altijd blijven streven naar het goddelijke. Waar je ook bent, vergeet nooit de waarheid; vergeet nooit God. Als je in hem gelooft, zal hij je beschermen. Hoewel ons leven erg kort is, moeten we ernaar streven de Waarheid te kennen.

Waar je ook bent en wat je ook doet, het blijft een feit dat je kunt leven zoals je wilt in deze wereld. Maar hoe je ook leeft, je moet nadenken over je leven en de wens hebben om op het juiste pad te gaan. Je moet overwegen hoe je wilt leven en wat je gaat doen.

Heb veel toewijding; leid een waarheidsgetrouw leven. Leef een puur leven en zoek het goddelijke. Ik zeg dit niet alleen omdat ik de waarheid heb gezien; Ik zeg dit omdat ik voel dat ook jij de vreugde moet ervaren die ik heb ervaren. Welke problemen je ook hebt, vertel het me en ik zal ze voor je oplossen. Alles wat ik in ruil vraag is je toewijding. Je moet met toewijding leven. Ik zal al je problemen en moeilijkheden oplossen, maar je moet je overgeven aan de voeten van God. Je moet de Waarheid ontdekken.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved