God is binnenin

Je stelt zoveel vragen. Vragen leiden tot meer vragen. Er komt nooit een einde aan je vragen. Ik hou niet van te veel praten. Ik hou er niet van om je geest te veel werk te geven, want ik wil dat je geest vrij is. De geest moet vrij zijn van gedachten. Het ware Zelf is dat waar absoluut geen gedachte is. De meeste gedachten hebben betrekking op het ego-zelf. Je moet eerlijk zijn en de ware aard van de geest onderzoeken. Als je eenmaal alle zorgen, alle gedachten opzij hebt gezet en je gehechtheden hebt geëlimineerd, zodat je alleen op God vertrouwt, zal God zelf je alles brengen wat je nodig hebt. Wanneer de geest helder en zuiver is, is er echte gelukzaligheid en vreugde. Wanneer gedachten en verlangens binnensluipen, brengen ze pijn en lijden met zich mee.

God is in je. Waarom denk je dat God gescheiden is van jezelf? Waarom denk je dat je God moet realiseren als iets dat niet in jou is? God is vanbinnen, en de enige manier om de Goddelijkheid binnenin te ervaren, is door eerst jezelf te ontdoen van ego, de geest stil te maken en diep van binnen naar je ware Zelf te reiken. Door je te storten in de diepten van je Zelf, zul je echt en blijvend geluk ervaren.

Een geest die vrij is van woede en verlangens staat heel dicht bij het ware Zelf, de goddelijkheid in jou. Je ervaart zoiets als de gelukzaligheid van het Zelf wanneer je verlangens worden vervuld, maar dat gevoel is slechts tijdelijk. Elimineer verlangen en je zal ware gelukzaligheid en pure vreugde kennen.

Denk je dat de rijken en beroemdheden gelukkig zijn? Ze kunnen materieel rijk zijn, maar in werkelijkheid zijn ze erg arm omdat ze ver van het Zelf verwijderd zijn. Je wereldse status heeft geen invloed op je spirituele status. Ik kijk niet naar rijkdom, positie, huidskleur of religie. Dat soort onderscheid is voor mij zinloos. Mijn toegewijden en discipelen kunnen uit elk laag van de samenleving zijn, rijk of arm. Ze kunnen intelligent zijn of niet zo slim. De Goddelijke Moeder stelt allerlei soorten mensen onder mijn hoede.

Ze onderricht mij, evenals hen door mij en door de gebeurtenissen in mijn leven. Als het je lot is, zal je onder mijn invloed komen en op de een of andere manier zal je er spiritueel bij winnen.

Ik wil dat jullie je allemaal ontwikkelen. Al degenen die nu om mij heen zijn, zijn voorbestemd om deel te nemen aan een grote heropleving van spirituele vernieuwing die is gepland door de Goddelijke Moeder. Laten we haar nederig en geduldig toestaan ​​haar drama op te voeren.

Je bent gezegend om deel uit te maken van deze geweldige gebeurtenissen.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved