Ervaringen met Swamiji

Bhajans in de vroege ochtend in de maand Margali

Door een Ashrambewoner

In de Bhagavad Gita vertelt Heer Krishna ons dat hij van alle maanden, Margali is. De Tamil maand Margali begint half december en eindigt half januari. Er wordt gezegd dat voor de deva’s, de goden, een jaar bij ons een dag bij hen is. Voor hen is onze maand Margali, de brahma muhurtamdag.

In 1992 had ik de gelegenheid om tijdens deze gunstige tijd in de Ashram te zijn. In die tijd begon de dagelijkse Ganesh Abishekam om 5u30 in de ochtend i.p.v. om 5u00 zoals nu. Swami vroeg ons om in deze speciale maand dagelijks om kwart voor vijf bijeen te komen en door de Ashram te gaan terwijl we bhajans zongen. En natuurlijk liep Swami met ons mee en zong hij ook! Het was erg plezierig. Iedere dag vroeg hij aan een andere Ashrambewoner om voor iedereen een warme drank te bereiden en we zouden onze nagara sankeertanambij zijn woning beëindigen. Nadat we onze thee, koffie, chocolademelk of een ander drankje op hadden, zouden we dan allen tesamen naar de Ganesh Abishekam gaan.

Swami had het allemaal uitstekend geregeld. In de avond, na de Amman Abishekam, kondigde Swami aan wie er de volgende dag aan de beurt was voor de drankjes en wat zij zouden moeten bereiden. Als iemand alleen woonde, zou hij iemand sturen om te helpen. Hij vergewiste zich ervan dat iedereen zijn drankje gekregen had.

Swami sprak met ons op een zeer humoristische wijze en zorgde dat we ons blij voelden. Deze erg fijne vroege ochtenden en andere momenten die we met Swami doorbrachten, gaven ons het gevoel samen met Heer Krishna te zijn. Het was een prachtige tijd!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved