Een goeroe hebben, een ware goeroe zoals Swamiji…

In enkele woorden delen toegewijden van verschillende landen en verschillende achtergronden wat het betekent een spiritueel leraar als Swamiji te hebben in hun leven.

Een goeroe hebben, een ware goeroe zoals Swamiji…

… heeft God en spiritualiteit tot een klaardere ervaringsgerichte realiteit gemaakt in alle aspecten van mijn leven.

… geeft me de gelegenheid om iets te leren waarvan ik denk dat ik het niet zou kunnen leren op een andere manier: de beste persoon zijn, die ik kan zijn.

… geeft me het gevoel dat ik niet alleen ben, omdat mijn goeroe altijd bij me is en hij zal altijd voor mezorgen.

… was als het ontdekken van een felverlichte fakkel vóór me. Ik begrijp eindelijk waarom ik op deze aarde geboren ben, hoe ik zou moeten leven in deze kortstondige wereld vol valkuilen en verleidingen, hoe mijn ziel te bevrijden en eeuwig geluk te vinden.

… doet me voelen dat ik het gelukkigste en rijkste levende wezen ben, en dat ik alles heb wat ik nodig zou kunnen hebben.

… leed tot de ontdekking dat er een spirituele weg is waarop iedereen kan oefenen en vooruitgaan naar het Goddelijke toe. Alles wat vaag scheen voor mij, heeft nu betekenis. Swamiji heeft me volledig getransformeerd.

… en zijn lering volgen geeft me gemoedsrust, vult mijn hart met liefde en laat me echt geluk voelen.

… is het grootste geschenk dat ik van God gekregen heb, omdat met zijn leiding, zegen en genade ik zeker ben het hoogste spirituele niveau te kunnen bereiken.

… maakte dat ik niet bang was toen ik dichtbij de dood kwam, omdat ik voelde dat mijn goeroe voor mij zorgt.

… leerde me het verschil tussen de materiële en de spirituele wereld. Hij toont mij de weg om kwaliteiten in anderen te zien, terwijl ik constant zelfonderzoek doe en mezelf verander in een beter mens.

… maakt me sterker en zelfverzekerder met elke dag die voorbijgaat. Niets is nog schrikaanjagend.

… doet me voelen dat liefde het mooiste en meest wezenlijke ding is in deze wereld. Het deed me beseffen dat ik liefde zou moeten ontwikkelen voor iedereen en alle wezens. Het is gemakkelijk lief te hebben in gunstige omstandigheden, maar niet in ongunstige omstandigheden. Swamiji’s leven is een volmaakt voorbeeld van zulke onvoorwaardelijke liefde voor iedereen, of ze nu goed of slecht doen. Hoewel ik nog een lange weg af te leggen heb, is hij een inspiratie en helpt me deze toestand te bereiken.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved