Een goddelijk medicijn

Door de manier waarop je zingt, kan ik je vertellen dat je veel toewijding hebt. Ik kan met mijn ogen zien hoeveel jullie allemaal, van jou op de eerste rij tot jij daar op de allerlaatste, deze bhajans met echte toewijding zingen. Door goddelijke namen te zingen, kunnen we veel dingen realiseren. Het zingen van de namen van God is een goddelijk medicijn dat je problemen en verdriet kan genezen en zelfs je karma van eerdere geboorten kan oplossen – het is een goddelijk medicijn dat alles kan genezen.

Als je de naam van God met je tong zingt, komen de woorden van binnenuit in je op, waar God leeft, en je zal zijn goddelijke energie realiseren. Het is een grote zegen om Gods naam te kunnen zingen. Onze geest reikt naar veel dingen, maar, O God, wat een geweldige kans is het om onze mond te gebruiken om jouw naam te zingen! Wanneer je de namen van God zingt, lijdt het geen twijfel dat je een betere toestand in het leven zal bereiken. Vergeet daarom niet om zijn naam in gedachten te houden en herhaal deze herhaaldelijk. Probeer Gods genade te ontvangen. Jouw ontelbare problemen, ziekten, zelfs de ongeneeslijke, het gebrek aan vrede in je leven – al deze zullen worden verzacht door deze goddelijke geneeskunde en je zal er geestelijke zegeningen door ontvangen.

Vraag jezelf wat je gaat doen in dit leven. Is er iets groters in dit leven dan het zingen van Gods naam? Je hebt zoveel gedachten die hals over kop door je hoofd rennen en je bent niet in staat om ze te beheersen. Wat wil je in dit leven? Als je de naam van God zingt, kan het je problemen, ziektes en karma oplossen. Dat is wat we nodig hebben. Wees daarom liefhebbend, gedraag je op een goede manier en leef met goede gedachten. Als je zo kan leven, kan je zelf veel problemen oplossen die onoplosbaar lijken. Je moet de extreem zeldzame gave van Gods genade in je leven krijgen.

Om deze reden is het mijn wens dat je de naam van God in dit leven herhaalt. Mensen in deze wereld hebben talen, religies, kasten en ga zo maar door gecreëerd. Ook al zijn er zoveel talen, je kan God niet bereiken via één van hen; het is alleen door toewijding dat je Hem kunt bereiken. Als je deze toewijding wilt bereiken en je door deze toewijding een hoge spirituele staat wilt bereiken, dan moet je eerst en vooral jouw geest van onwetendheid, ego, jaloezie, competitie en woede verlossen. Voorkom dat je twijfelt; twijfel is een ongeneeslijke ziekte. Je hart en gedachten zouden moeten gezuiverd worden. Als je naar iets met een verkeerde ingesteldheid kijkt, dan zal het absoluut verkeerd voor je lijken. Heb geen verlangen naar het lichaam, maar heb toewijding voor wat erin zit. Wie je ook bent, op een dag zal dit lichaam vergaan. Hoe denk je dat je dit aftakelende lichaam in een goede conditie kan houden? Hoe denk je dit lichaam te gebruiken? Vertel je geest om alleen maar pure liefde te cultiveren, en geen begeerte. Wanneer begeerte ontstaat, zal je ook gaan twijfelen, boos worden en andere negatieve neigingen hebben. Heb daarom geen lichamelijke begeerte, maar verhoog altijd je toewijding voor de ziel.
Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved