Een festival van rozen voor Swamiji’s verjaardag

Door Rosa & Sergio, Centrum voor Eenheid Premananda, Italië

We hebben het over de viering van Swami Premananda’s verjaardag in het Premananda Centrum van Eenheid, in Amelia, Italië.

We wilden graag in de tuin op zijn minst een paar rozen vinden om op Swamij’s paduka’s te leggen, maar we hadden weinig hoop dat dit zou lukken, omdat de laatste tijd het weer erg slecht was geweest, de temperatuur gedaald was tot in de buurt van nul graden en in de nacht voor de viering begon het hard te regen, wat nog tot een stuk in de volgende ochtend bleef duren. Toen het eindelijk stopte, ging ik naar buiten om te proberen om een aantal planten die nu volledig doorweekt zouden zijn te recupereren, met het oog op het versieren van het altaar en Swamiji’s stoel. Maar ik was absoluut verbaasd om een tuin vol rozen te ontdekken!

Het was net als in de maand mei; een festival van natte verse rozen in alle mogelijke kleuren. Er was genoeg voor de krans voor Swamiji’s foto, voor de Paduka’s voor de Shivalingam, voor boeketten voor de Goddelijke Moeder, voor de Goeroe Astotra, plus tien kleine, zeer sterk geurende rozen van dezelfde kleur, om de verjaardagstaart te versieren.

Een intense geur vulde de tempel en er waren nog steeds veel rozen in de tuin overgebleven. Ik was erg blij, ik verwachtte dat het een mooi feest zou worden; Swamiji was bij ons.

Toen begon ik berichten van mensen te ontvangen met de melding dat ze niet in staat zouden zijn om te komen en ik voelde me zo teleurgesteld dat ik besloot om de viering te annuleren. Maar net op het moment dat ik de telefoon wilde opnemen kreeg ik een telefoontje van iemand die zei dat ze speciaal van meer dan 200 kilometer verderop kwam om deel te kunnen nemen aan dit belangrijke evenement. Dus nam ik de beslissing dat we verder zouden gaan met de viering al was het maar met een paar mensen. Op dat moment hoorde ik een zwakke stem die me vertelde: “Ze komen, ze zullen komen!”, maar ik heb er niet veel aandacht aan geschonken.

Later bleek dat zelfs de mensen die hadden gezegd dat ze niet konden komen toch in staat waren om te komen. Ik was echt blij!

Nog een verrassing was dat iedereen bhajans zong, iets wat nog nooit eerder was gebeurd. We hadden ook een meditatie, een lingam zegening en een lezing van één van Swamiji’s satsangs, gekozen door de deelnemers, en die een deel van hun verborgen vragen beantwoordde. Het was echt een onvergetelijke avond.

Hier zijn een aantal indrukken van vier deelnemers:

• “Zaterdag was heel bijzonder. Ik was verrast door de synchroniciteit van alles, zoals hoe dingen gebeurden op een zodanige wijze dat er tien van ons waren, net zoals de rozen op de taart. Eigenlijk hadden E. en R, en mezelf slechts een paar uur van tevoren besloten om te komen. Ik voelde Swami Premananda’s aanwezigheid heel sterk, net alsof hij hier bij ons was.”

• “Het is niet gemakkelijk om met woorden uit te drukken wat uit het hart komt. Bij het binnenlopen door de poort is de eerste indruk die men krijgt het gevoel van grote vrede die alles omarmt … de bloemen, de bomen, de gebouwen … alsof het tot een andere dimensie behoorde, en waarschijnlijk is dat ook zo. Op de dag van de viering – dankzij het kleine wonder van de bloeiende rozen, ondanks de grimmige, regenachtige dag – hadden we het gevoel dat we deelnamen aan iets belangrijks, iets dat ons hart en ons leven zou verrijken; iets subtiels en doordringend, levendig en spannend. Wij danken Rosa en Sergio om ons toe te staan om deel te nemen en voor het brengen van de universele liefde die we ontvangen hebben van Swami Premananda, welke de enige religie van onze Moeder Aarde zou moeten zijn.”

• “Tijdens het zingen was er een gevoel van licht en sereniteit. Tijdens de meditatie zag ik een oude muur met een aantal mystieke gedaanten die omhelsden met grote liefde en sereniteit. Ik was daar, maar de emotie bracht me terug naar de realiteit. Het contact met de lingam stuurde een energetische schok door mijn hele lichaam en gaf een aangenaam gevoel van lichtheid.”

• “Ik heb een mooie herinnering aan die zeer intense en bijzondere avond. Het raakte me diep en aangenaam.”
JAI PREMA SHANTI!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved