De visie van Swamiji helpen verspreiden onder de jonge mensen in Canada

MIJN ERVARING, DOOR CLAUDETTE

Jai Prema Shanti! Ik ben Claudette. Ik ben 36 jaar oud, Franse en woon al meer dan vier jaar in Montreal, Canada, en ben van plan hier te blijven wonen om uiteindelijk een Canadees staatsburger te worden. In 2010 stelde een toegewijde me voor aan Swami Premananda en het jaar daarop, in 2011, kreeg ik de kans om voor de eerste keer naar India te komen en de Ashram te bezoeken. Swamiji leren kennen, mijn verblijf in de Ashram en de omgang met de kinderen heeft mijn leven compleet veranderd. Toen ik weer thuis was na deze ongelooflijke reis, besefte ik dat het leven alleen maar zin heeft als we anderen kunnen helpen. Langzaam maar zeker veranderde ik mijn werk, van een conventionele positie in een multinationaal bedrijf naar yogaleraar. Mijn idee was om de visie van Swamiji – spiritueel, ecologisch en humanitair – hier in het westen te reproduceren. Na dit eerste bezoek in 2011 slaagde ik erin de Ashram bijna elk jaar te bezoeken.

Dit jaar, een tijdje na Mahashivaratri, ontmoette ik Devi, de nieuwe coördinator van de Premananda Jeugdgroepen. We spraken over de Lingam die Swamiji had gegeven voor de Canadese Jeugdgroep (…) en we overwogen de mogelijkheid om deze Lingam terug naar Canada te brengen en de missie van Swamiji daar verder te ontwikkelen als de nieuwe jeugdcoördinator.

Omdat ik volledig achter Swamiji’s leringen sta, stemde ik ermee in deze verantwoordelijkheid op mij te nemen. Vanaf nu tot de volgende Mahashivaratri zal een beetje een testperiode zijn voor mij. Met de steun van andere coördinatoren wil ik een of meer jeugdactiviteiten opzetten en ontwikkelen, zoals jongeren kennis laten maken met Swamiji’s spirituele leringen, concrete ecologisch gerelateerde activiteiten of projecten organiseren om de behoeftigen te helpen, bhajans zingen en / of poeja doen, enz., en daarbij de visie van Swamiji in Canada verspreiden. Het zal een grote eer voor me zijn om de missie van Swamiji hier te helpen uitvoeren en ik zal mijn uiterste best doen om deze rol op de best mogelijke manier te vervullen voor de aankomende generatie jongeren in Canada.

Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved