De viering van Krishna Jayanti in het Sri Premananda Centrum van Bazel, Zwitserland

Groeten aan Heer Krishna, de godheid die schoonheid, vreugde en eeuwig geluk symboliseert!

2

Op 5 september verzamelden toegewijden zich in het centrum van Bazel om het programma voor Krishna’s verjaardag bij te wonen. Sommige mensen die niet zo dicht bij het centrum wonen, kwamen de dag voordien en hielpen met de voorbereidingen. Het was erg fijn om mensen te ontmoeten die uit Frankrijk en zelfs uit Italië kwamen en reeds lange tijd toegewijden zijn!

De viering was gepland om 14u. Dus na een laat ontbijt schikten we de abishekam benodigdheden, maakten bloemenkransen met verse bloemen (sommige uit de tuin van het centrum), bereidden het voedsel voor de geplande maaltijd met iedereen en verwelkomden de aangekomen toegewijden. Swamiji’s energie en Krishna’s vreugde waren reeds voelbaar!

Om 14u zat iedereen neer in de poeja kamer en na een korte verwelkoming en uitleg over Krishna’s leven door een Zwitserse sannyasin, begonnen we met de Goeroe Astotra gevolgd door prachtige bhajans. Tot onze vreugde was er een geweldige zanger en gitarist uit Italië aanwezig, die zelf veel bhajans had gecomponeerd voor Swamiji. Iedereen deed mee met de bhajans en deze devotionele liederen openden ons hart en verhoogden de spirituele vibratie.

4

Voor we begonnen met de abishekam op het beeld van Heer Krishna dachten we aan alle lijdende vluchtelingen die momenteel naar Europa komen in de hoop een nieuwe thuis te vinden en wij stuurden hen universele energie, liefde en licht. Dat zij liefde en steun mogen krijgen!

Omdat het Zwitserse centrum geen beeld van Krishna heeft, bracht een Franse toegewijde haar Krishna mee naar Bazel. Ze vertelde ons het verbazingwekkende verhaal van hoe ze in 1996 de getuige was van de manifestatie van dit prachtige beeld uit Swamiji’s handen!!! Tijdens de abishekam voor Heer Krishna, ontvingen wij allen zijn zegeningen die hij over ons uitstortte terwijl we opgingen in het reciteren van de mantra’s. Er volgde bhajan na bhajan tijdens de abishekam, het was zo’n mooi moment om gewoon te zijn, om het werk, de verplichtingen, alle problemen te vergeten en in plaats daarvan volledige vrede van geest en waar geluk in de diepte van ons hart te ervaren.

Sans titre

Het programma ging door met een satsang van Swamiji ter gelegenheid van Krishna Jayanti en een meditatie van 10 minuten om innerlijk dieper tot de goddelijkheid in onszelf te komen. Na de laatste Goeroe mangala arati kreeg iedereen zoete prasadam (met inbegrip van chocolade!) en een klein pakje vibhuti en sandelhoutpoeder gemanifesteerd op Swamiji’s beeld in de Ashram!

Vóór het verlaten van het centrum werden snacks, salade, brood en kaas, alsook diverse zoetigheden aangeboden om te eten. Wij deelden ervaringen, lachten samen en genoten van de vrolijke sfeer. Omdat het voor vele toegewijden niet mogelijk is om naar India te reizen, is het inderdaad een geweldige kans om spirituele vrienden te ontmoeten tijdens de programma’s in de Sri Premananda centra!

Zonder enige twijfel waren Swamiji’s en Krishna’ s zegeningen bij alle aanwezigen!

Jai Prema Shanti

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved