De Nieuwe Premananda Yeugdgroup Coördinatoren van Polen

Shakti en Yogesh zijn aangesteld als Nieuwe Premananda Jeugdgroep Coördinatoren van Polen. Ze zijn erg enthousiast en gemotiveerd om te starten met hun seva voor Swamiji. Hier is wat zij graag met je willen delen over hun nieuwe rol in de missie van Swamiji:

SHAKTI:

Sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in innerlijke ontwikkeling. Door op verschillende gebieden te werken, heb ik veel dingen gerealiseerd, maar ik voelde alleen echte en diepe inspiratie tijdens yogalessen en meditatie.

De eerste keer dat ik Swami ontmoette was in 2009 tijdens Mahashivaratri en het was een enorme doorbraak in mijn leven. Sindsdien ben ik een toegewijde bewonderaar.

De afgelopen tien jaar waren een periode van intensief professioneel werk, leren en grote veranderingen voor mij. Tijdens deze intense tijd voelde ik duidelijk de aanwezigheid en bescherming van Swamiji.

In het Szczecin Centrum help ik met het management en geef ik uitleg over de praktijk van abishekam aan geïnteresseerden. Ik doe ook geregeld mee aan programma’s en doe abishekams en poeja’s en mediteer regelmatig. Nu kijk ik uit naar het ontwikkelen van een andere activiteit, namelijk het vormen van een jeugdgroep zodat anderen ook de aanwezigheid van Swami en zijn genade en zegeningen kunnen ervaren. Kort nadat Yogesh dit jaar naar huis terugkeerde van zijn bezoek aan de Ashram, besloten we samen te werken om een jeugdgroep op te richten. Ons doel is dat de activiteiten van de groep zoekenden helpen om goede waarden te ontwikkelen. Swami sprak natuurlijk vaak over dit onderwerp en over het belang van het uitreiken naar mensen in nood. We volgen zijn voorbeeld zo goed als we kunnen, en onze groepsmotto zal zijn “Doe het gewoon, Youth Vel!”.

YOGESH:

Mijn naam is Yogesh en ik woon in Polen, in de prachtige stad Szczecin, die op ongeveer 100 kilometer van de Oostzee ligt. Tot nu toe draaide mijn hele leven om muziek. Dit is mijn grote passie en ook mijn werk. Daarnaast geniet ik van fietsen, tijd doorbrengen in het hart van de natuur en in de buurt van verschillende flora en dieren. Ik ben ook geïnteresseerd in bewust omgaan met voeding en natuurlijke behandelmethoden.

De eerste keer dat ik in contact kwam met Swami was op de School voor Yoga hier in Szczecin, waar ik mijn allereerste abishekam bijwoonde. Dit zou voor mij een uiterst belangrijk moment blijken te zijn, een keerpunt in mijn leven. Ik heb altijd een diepe behoefte gevoeld om in de diepere lagen van het leven te duiken. Voor mij was het ontmoeten van Swami net alsof ik op een snelweg ging zonder snelheidslimiet. Toen ik zijn leringen leerde kennen, begon ik te begrijpen wat een geschenk en geluk het is om iemand te kunnen ontmoeten met zo’n grenzeloze liefde en genade. Mijn verblijf in de Premananda Ashram dit jaar was voor mij een buitengewone ervaring, net als de gebeurtenissen die aan deze reis voorafgingen. Het heeft ook in grote mate bijgedragen aan de beslissing om een jeugdgroep op te richten. Zeer kort na mijn terugkeer uit de Ashram had ik een gesprek met Shakti en besloten we jeugdcoördinatoren te worden. Ik was al een tijdje betrokken bij verschillende vrijwilligersactiviteiten en ik dacht dat het leiden van de jeugdgroep een mooie manier zou zijn om het organiseren van activiteiten voor anderen te combineren met de missie van Swamiji. Het werk dat je doet krijgt dan een extra en zeer belangrijk spiritueel aspect en bovendien ontvang je ook de hulp en zorg van de Meester. Ik vind dat jeugdcoördinator worden een grote verantwoordelijkheid en een grote eer is.

Ons belangrijkste doel zal zijn om ouderen en kinderen te helpen of iedereen die op de één of andere manier uitgesloten is uit de samenleving of niet in staat is om zelfstandig te wonen. We zijn ook van plan om concerten en theatervoorstellingen te organiseren die deze boodschap overbrengen. We zullen ook regelmatig abishekams of poeja’s doen. Ik hoop oprecht dat we veel mensen zullen ontmoeten of leren kennen aan wie we onze Swami kunnen voorstellen en die we kunnen uitnodigen om zijn vele zegeningen, zijn wijsheid en begeleiding te ontvangen.

Jai Prema Shanti!

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved