Jezelf veranderen

Swamiji, sommige mensen doen hun best op het spirituele pad, maar ze lijken niet te veranderen. Waarom is dit?

Ze evolueren allemaal. Elke seconde is er een verandering in alle wezens. Deze planeet is een levend, onderling verbonden systeem waarin alle wezens volwassen worden, zich ontwikkelen en elkaar ondersteunen. Nu bederft de mensheid de natuurlijke evolutie van de aarde door genetica, chemicaliën en andere mutaties. Alle wezens reizen naar het universele licht, het grote Absolute, de ware realiteit.

Er zijn wezens op andere planeten en in verschillende dimensies. Ze evolueren allemaal. Sommige mensen reizen en veranderen hun bewustzijn sneller dan anderen. Sommige mensen zijn actief betrokken bij hun eigen bewuste evolutie door serieus een spiritueel pad te volgen dat is bepaald door een verlichte meester. Als je oprecht naar hogere kennis streeft, zal je leven er een zijn van constante verandering, groei en spirituele realisatie.

Zoals ik al eerder heb gezegd, als je echte spirituele bewegingen ondersteunt, als je oprecht, eerlijk, waarheidsgetrouw en nederig bent in je spirituele aspiraties en als je wilt leren over ware liefde en zuiverheid, dan zal het spirituele pad, de spirituele energie zelf, dat zeker doen. voor je zorgen, je begeleiden en je geven wat je nodig hebt. Dat is een geestelijke wet. Spirituele kennis en begrip kan niet worden verkregen door alleen boeken te lezen.

Als je een machine koopt en je eenmaal de instructies heeft gelezen en je weet hoe je deze moet bedienen, zal je die instructies toch niet meer blijven lezen? Je volgt ze praktisch. Evenzo is het na het lezen van de basisprincipes van spiritualiteit, aan het gezond verstand om ze in praktijk te brengen en de instructies niet steeds opnieuw te lezen gedurende je hele leven. Ik zegen je zodat je betrokken raakt bij praktische actie en zodat je evolueert op je individuele, spirituele pad.

Swamiji, hoe kan ik echt van gedachten veranderen?

De wereld, het hele universum, verandert voortdurend, maar het is heel moeilijk om deze ego-geest te veranderen! Veel mensen lezen mijn spirituele ideeën en begeleiding, en ze denken dat ze begrepen hebben wat ik zei, maar eigenlijk hebben ze het niet echt begrepen, ze denken alleen met hun verstand dat ze het begrepen hebben. Als je echt begrijpt wat ik je vertel, dan zou het resultaat zijn dat je veranderd zou zijn. Je gedachten zouden ten goede worden veranderd. Maar de geest wil niet veranderen. Hij houdt ervan om te blijven zoals hij is en hij vertelt je dat hij Swami’s woorden begreep om je te misleiden, zodat hij lui en onveranderd kan blijven. Spirituele ontwikkeling betekent een constante verandering van de geest en zijn oude patronen en houdingen. Deze gewoontes moeten worden doorbroken. Het is gemakkelijk te zeggen dat je begreep wat ik zei. Ik spreek heel eenvoudig. Ik ben niet geïnteresseerd of je mijn woorden begrijpt. Dat is niet belangrijk. Begrijp je echt wat ik je vertel en ga je er iets aan doen? Dat is het belangrijkste punt van mijn satsangs.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved