Centrumactiviteiten

abhishekam-ashram-premananda

Abishekam voor Amman – Sri Premananda Centrum van Forez (Frankrijk)

Sri Premananda Centra en Groepen zijn plaatsen waar mensen uit verschillende culturen, achtergronden en religies samenkomen om ondergedompeld te worden in spiritualiteit, om samen te bidden, spiritualiteit te beoefenen en hulp en dienst aan te bieden aan diegenen in nood in de nabije omgeving.

Programma’s variëren van Centrum tot Centrum maar de activiteiten zijn o.a.:
  • Dienstverlening – hulp bieden aan mensen in nood, zoals voedsel bedelen aan daklozen of bejaardentehuizen bezoeken of deelnemen aan liefdadigheidsactiviteiten van de Ashram in India.
  • Satsang – samenkomen om naar een spirituele uiteenzetting van Swamiji te luisteren waarna discussie mogelijk is en ervaringen kunnen worden gedeeld.
  • Meditatie – groepsmeditatie. Meditatie helpt ons om het lawaai van de geest te laten gaan en ondergedompeld te worden in vrede.
  • Abishekam – ritueel wassen van een godheid (Heer Krishna, Heer Ganesha, Shivalingam en de Goddelijke Moeder). Dit oude ritueel vergroot onze liefde en devotie voor God terwijl het de geest naar eenpuntigheid brengt.
  • Devotionele liederen zingen – samen spirituele liederen zingen stelt ons in staat om de geest op het Zelf te focussen en vult ons met een gevoel van devotie en zuivere liefde voor alle wezens.
  • Lingamzegeningen – toen Swamiji aanwezig was in zijn fysieke lichaam, manifesteerden zich ieder jaar lingams uit zijn lichaam tijdens de voorspoedige en heilige nacht van Mahashivaratri. Deze heilige manifestatie wordt ‘lingodbhava’ genoemd. Hij deelde deze lingams uit aan vele toegewijden over de jaren en ook aan de Centra en Groepen. Ze bevatten een immense spirituele kracht. Ze hebben de kracht om te helen, te genezen en om ons op onze individuele reis naar het spirituele doel van het verenigen van onze ziel met het Goddelijke te brengen. Lees meer – ga naar de pagina over lingams.
  • Spirituele festivals – de Sri Premananda Centra en Groepen vieren de belangrijkste festivals die in de Sri Premananda Ashram gevierd worden ofwel individueel of samen met andere Centra en Groepen op nationaal niveau.

>> Kalender

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved