Amma Bhajans oefenen

Bhajans oefenen

Je kan naar de bhajan luisteren en zelf leren hoe hem te zingen. De woorden en hun betekenis vind je hieronder samen met de akkoorden voor begeleiding met het harmonium.

JAI JAI KALI MA Bhajan # 347 in het Premananda Bhajan boek

Jai Jai Kali Ma

Laat de donkere Moeder Kali zegevieren. Zij is de vernietigster van lijden en zorgen en draagt een krans van schedels die onze ego’s zijn. Grenzeloze Moeder die ons onbevreesd maakt en ons op spiritueel vlak leidt. Shri Premananda, Jij bent Moeder Kali!


 

O JAI MA AMMA SARASWATI

Bhajan # 371 in het Premananda Bhajan boek

O Jai Ma Amma Saraswati

O Moeder Sarasvatī, gezellin van Brahmā, Je belichaamt de prachtige energie van liefde.


 

JAI BHAVANI JAI

Bhajan # 340 in het Premananda Bhajan boek

Jai Bhavani Bhajan

Ere aan de Goddelijke Moeder in al haar aspecten. Zij is Uma, gemalin van Shiva, en Sita, de serene vrouw van Rama. Ze maakt ons gelukkig. Ze is Radha en Rukmini, die geliefd waren door Krishna. Ze is de verrukkelijke Godin, die duisternis wegneemt door het licht te verspreiden. Ze is de onberispelijke moeder Sarasvati, Godin van muziek en geluid, die op haar viena speelt. Ze is de belichaming van het innerlijke geluid, Haar vorm is die van het absolute.

Ze is ook moeder Lakshmi, die ons redt. Ere aan Haar! Zij is moeder Kali, die een krans van schedels draagt als symbool voor ons ego. Zij is Gauri die als een straal van licht is. Ze betovert ons. Ze is de mooie metgezel van Shiva Shankara. Ze geeft ons innerlijke vreugde. Ze is Karumari, moeder van mededogen. Ze draagt de drietand en wordt ook vereerd als Kali in de Vekkali tempel. Ze is OM. Ze is Moeder Kamakshi, de Moeder met de liefdevolle ogen en Minakshi, met lange en prachtige ogen, zoals die van een vis, en ze verblijft in de Kashitempel.

Zij is de immer jeugdige maagd, Kanyakumari. Ze is Mariamman, vereerd in Matale, waar ze haar zegening over ons uitspreidt als regenbuien vol parels. Ere aan haar! Ze is de soevereine Godin van de werelden, de hoogste Godin, de grote leidster van allen. Ze is moeder Kali, Ze is moeder Durga, Ze is vol licht. Ze is de keizerin van heel het universum. De liefdevolle, tedere, onschuldige Godin is Ze, die iedereen welsprekendheid schenkt. Moeder van Samayapuram. Eer en overwinning aan Haar!


 

ATTALE NI AMMA

Bhajan # 314 in het Premananda Bhajan boek

atalai

Moeder, Je bent de Goddelijke Ene die ons beschermt. Jouw gedaante omvat zowel Shiva als Shakti. Je bent de oorspronkelijke energie, Amma, onze eigen Moeder.


 

DURGE JAYA JAGAN MA

Bhajan # 325 in het Premananda Bhajan boek

Durge jai jai ma

Laat de zege voor Moeder Durga zijn! Moeder, oceaan van mededogen. Moeder Kali is versierd met een krans van mensenschedels die de dood van het ego voorstellen. Verhefster van de wereld. Zege aan de Goddelijke Moeder van het universum.

Sri Premananda Ashram © 2019. All Rights Reserved